2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kitüntették az U20-as csapatot

Állami kitüntetést vehettek át kedden a Parlamentben az őszi U20-as labdarúgó-világbajnokságon bronzérmes magyar válogatott tagjai, edzői és csapatvezetői, továbbá Erdei Zsolt, aki november 21-én félnehézsúly után cirkálósúlyban is világbajnok lett a profi ökölvívók között.
2009. december 15. kedd 19:05 - HírExtra
A legmagasabb elismerést, a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát Sólyom László köztársasági elnök - Varga Zoltán sportért is felelős önkormányzati miniszter előterjesztésére - adományozta Egervári Sándornak, az U20-as csapat szövetségi edzőjének és Erdei Zsoltnak. A kitüntetéseket Bajnai Gordon miniszterelnök adta át.

Az U20-as csapat játékosainak, valamint Bordás György főtitkárnak, Dunai Antal csapatvezetőnek és Szilágyi György csapatorvosnak a Magyar Köztársaság Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatát adományozta Varga Zoltán önkormányzati miniszter. A 21 futballistából 13-an jelentek meg, a másik nyolc labdarúgó későbbi időpontban veszi át az elismerést.

"Válságban élünk, ilyenkor különösen kellenek a példák, hogy erővel, kitartással, akarattal véghez tudjuk vinni azt, amit hétköznapi emberek lehetetlennek gondolnak" - mondta Bajnai Gordon kormányfő köszöntőjében.

Kiemelte, hogy a siker egyúttal terhet is jelent, s tréfásan hozzátette, majd a felnőtt világbajnokságon után is elégedett lesz, ha egyszer onnan is bronzéremmel tér haza a csapat. A bundabotrány kapcsán a miniszterelnök különösen fontosnak tartotta, hogy a sportág számára ilyen negatívumokkal teli időszakban is akad pozitívum, aminek örülni lehet.

"Sportolóink kitartásról, küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot, személyes példái a magyar labdarúgásnak és az ökölvívásnak" - fogalmazott Varga Zoltán miniszter. Hozzátette, ő jelen volt az U20-as válogatott bronzmérkőzésén, s hangsúlyozta, hogy a csapat, ahogy a vb-n más mérkőzéseken is, vert helyzetből tudott talpra állni, s végül nyerni.

Erdeivel kapcsolatban mindkét politikus kiemelte, hogy immár második súlycsoportban lett világbajnok, hiszen az eddig félnehézsúlyban remeklő bokszoló egy kategóriával feljebb lépve, a cirkálósúlyban is elhódította a világbajnoki övet.

Az eseményen jelen volt Simóka Bea, az Önkormányzati Minisztérium sportszakállamtitkára, valamint Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását