2024. április 30. - Katalin, Kitti

"Az elmúlt nyolc évet vállalni kell"

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint az elmúlt nyolc évet vállalni kell annak hibáival és eredményeivel együtt, és fel kell építeni egy új baloldalt - Mesterházy Attila erről a Népszabadságnak adott interjújában beszélt.
2009. december 14. hétfő 07:11 - HírExtra
Mesterházy Attila a Népszabadság hétfői számában olvasható interjúban többek között arról is beszélt, hogy be kell fejezni az acsarkodó, a másikat megsemmisíteni akaró politizálást.
Arra a kérdésre, hogy érez-e kormánypárti politikusként személyes felelősséget a Jobbik jelentős társadalmi támogatottsága miatt, Mesterházy Attila úgy vélte, részben látja az MSZP felelősségét, hiszen a Jobbik megerősödése annak is következménye, hogy olyan társadalmi problémákat fogalmaznak meg, amelyekre a párt tud meggyőző válaszokat adni, a Jobbik megoldásai viszont végzetesen rosszak. A szélsőjobboldal sok esetben fasiszta, neonáci ideológia alapján ad válaszokat - mondta a szocialista politikus, aki hozzátette, a velük való együttműködés minden, még helyi szinten is tarthatatlan.

Arra a kérdésre, hogy megadná-e ma a kettős állampolgárságot a határon túli magyaroknak, a szocialista miniszterelnök-jelölt azt válaszolta, definiálni kell, hogy a magyar társadalmi érdek miként hozható összhangba e kérdéssel. Azt egyértelművé kell tenni, hogy a kettős állampolgárság megadása ma már szimbolikus jelentőségű: az egy nemzethez való tartozás jelképe lehetne. A kérdésre - mint mondta - vissza kell térni a választások után.

A Népszavában olvasható interjúban Mesterházy Attila úgy nyilatkozott, nincs kétsége afelől, hogy a választások után lesz olyan helyzetben az MSZP, hogy gondoskodhasson a válság utáni Magyarországról. "Mindenféleképpen olyan helyzetben lesz az MSZP, hogy formálni tudja a válság utáni Magyarország képét" - mondta.

A kampányban véget vetnek az ígéretlicitnek, az emberek valódi, mindennapi problémáira kell reális megoldásokat kínálni, amelyek nemcsak jól hangzanak, de megvalósíthatók is - mondta.
"A magyar baloldal, ahogy az elmúlt húsz évben, a következő húsz évben is meghatározó párt lesz - mondta a lapnak, hozzátéve, minden egyes szavazatért meg fognak küzdeni. Kiemelte, az MSZP sikeres választási szereplésre készül, és hiszi, hogy a most meghirdetett új baloldali politika sok emberhez el fog érni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2009. december 14. 10:01
Kell ez az önsajnáltatós mindent magamra vállalok szöveg. Hiszen kampány van. De ha már vállaljátok akkor azt, hogyan szeretnéd jóvá tenni? Erről miért nem beszélsz parazita? Mert csak ez az egy ami érdekel minket. Minden mást letojunk ami a mosdatlan szátokból előtör szavak formájában...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását