2024. május 23. - Dezső

Puskás Peti a rocker?

Mint arról korábban is hír adtunk, portálunk a legendás rockoperára, a Jézus Krisztus Szupersztárra sorsol ki két jegyet. Andrew Lloyd Webber musicaljéről, karrierjéről és a decemberi ünnepekről kérdeztük Puskás Petit, a darab egyik előadóját.
2009. december 12. szombat 16:05 - Forró János
Kit fogsz énekelni a darabban?

Hogyha minden igaz Pétert fogom énekelni, de igazából én is csak most tudtam meg egy pár napja. Kicsit meg is lepődtem egy pillanatra, amikor bent voltam pár napja az irodában, hogy akkor leegyeztessem, hogy mi van decemberre, és akkor hallottam, hogy Jézus Krisztus Szupersztár bemutató a hónap végén. Illetve nem is meglepődtem, egy pillanatra a szívemhez kaptam. Szóval Pétert fogom énekelni, ez egy szuper szám! Azért itt olyan emberek énekelnek, mint Makrai Pali bácsi vagy Serbán Attila…

Nem mondom, azért kihívás van benne, de szeretem a kihívásokat, mert attól fejlődik az ember, és a motiváció mindig jól jön, mert akkor éppen depressziós leszek, amikor nincs. Ez olyan pillanat, ami kicsit feldobja az embert. Egyébként amiatt nem nagyon izgulok, hogy nem tudom majd elénekelni, mert valószínűleg el fogom –valószínűleg ezért is választanak erre, hogy elénekeljem ezt a dolgot. Meg hát a Jézus Krisztus Szupersztár egy fantasztikus darab, minden egyes hangját jó énekelni.

Mit gondolsz a musicalről?

Nekem a kedvenc musicalem a Jézus Krisztus Szupersztár. Azt gondolom, hogy ez egy olyan musical, ami nem hiába kultikus, és nem is besorolható. Igazából nem is nagyon készült még egy hasonló mű. Webbernek ez ugye az első nagy musicalje, és rögtön a zsenialitását mutatja, hogy egyből hozott egy olyan dolgot, ami meghatározta a musical műfaját, és közben meg teljesen egyedülálló.

Hogyan értékelnéd Júdás szerepét?

Azt gondolom, hogy ez egy korszellem. Valószínűleg abban a pillanatban megint nagyon mást jelentett Júdás karaktere, vagy egyáltalán a feldolgozása. Teljesen más színben tünteti fel. Ezért érdemes csinálni, és ezért fantasztikus a művészet, hogy halhatatlan történeteket képes úgy feldolgozni, hogy egyszerre jeleníti meg a Bibliát és egy kétezer évvel későbbi évtizedet. De akár csak ha a Józsefet vesszük, ott is van egy zseniális pillanat. Mikor József elénekli a börtöndalt, és egy pamfletben egyszer csak gyakorlatilag valaki a holocaustról énekel, hogyha a sorok közé nézünk. És egyrészt ez a zseniális Webberben, hogy egy hatalmas cirkuszban egyszer csak fog egy pillanatot, és egy olyan történelmi pillanatot örökít meg hihetetlen fájdalommal, ami nem fogható máshoz. Ez a zseniális a Jézus Krisztusban is, hogy annyira különleges és utánozhatatlan, ami csak Webbert jellemzi vagy az ilyen zseniket, mint ő.

Ki az énekesi példaképed, ha van?

Nálam ez mindig más. Volt egy vonal, amikor éppen Adam Lambertért voltam oda, ő az American Idolban ért el második helyezést. De mellette ott volt Stevie Wonder vagy Robert Plant a Led Zeppelinből. Magyarok közül Serbit említem vagy Szomor Gyurit, vagy aki szerintem még világklasszis, az a Tóth Gyula.

Mindjárt itt az évvége. Mit jelentett, mit hozott neked 2009?

Nagyon sok mindent. Minden év hozott valami izgalmat meg újdonságot, új kihívásokat. Azt gondolom, hogy egy nagy váltókorszakomat élem most. Lehet, hogy azért, mert huszonöt éves lettem, és hétévenként valamit történik az emberrel, amitől megváltozik. Én most élem azt, hogy egy kicsit komolyabban gondolkodom a világról, és talán komolyabb eredményeket is érek el.

A karrieredet is érintené a váltás?

Színesedik a dolog. Mindenképpen remélem, hogy a zenei pályám fölfelé halad, de én úgy érzem, hogy fölfelé halad. Egyfolytában dolgozom, és azt hiszem, nagyon sokan irigyelnek emiatt. Voltak olyan napok, amikor négy színpadon fordultam meg egy nap, ami mondjuk kemény volt, de másrészt meg egy jó helyzet és jó kiindulópont a maradék, remélem még negyven-ötven évemre.

Hogyan szoktad ünnepelni a Mikulást és a karácsonyt?

A Mikulást nem szoktam különösebben ünnepelni, pedig az egy klasszikus ünnep egyébként. De a karácsony nálunk mindig nagy karácsony szokott lenni. Amikor húszan vagyunk a családból, meg akár barátaim is szoktak ott lenni, és akkor egy bensőséges, családias, nagyon jó hangulatú karácsony szokott eltelni. Nálunk az tényleg egy nagyon szent ünnep. Én pedig ráadásul még le is szarom a vásárlást. Úgy értem, hogy nem nagyon vagyok rápörögve, hogy a karácsony a vásárlásról szólna. Kell ajándékozni, törődni kell egymással, de ha nem kapnék nagyon semmit, akkor se lennék szomorú, azt gondolom, hogy nem erről szól, hanem, hogy egy estére együtt van mindenki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását