2024. április 19. - Emma

Nyerj jegyet a Jézus Krisztus Szupersztárra!

Igazi ünnepi ajándékot nyerhetnek most olvasóink! Hírportálunk a legendás rockoperára, a Jézus Krisztus Szupersztárra sorsol ki két jegyet. Andrew Lloyd Webber musicaljének kapcsán Varga Miklóst, az előadás egyik szereplőjét kérdezte a HírExtra.
2009. december 5. szombat 07:55 - Forró János
Hazai sztárok előadásában

A népszerű rockopera ideális ajándék lehet a musical szerelmeseinek. Neves hazai énekesek parádés szereposztásban lépnek majd színpadra, és adják át nekünk a történetet, ami karácsonykor, mikor Jézus Krisztus születése, élete és tanítása még elevenebben él az emberekben igazán aktuális.

Az előadásra december 28-án kerül sor Budapesten, a Stefánia Kulturális Központban.
A legendás rockopera szövegét és zenéjét olyan nagy nevek jegyzik, mint Tim Rice és Andrew Llyod Webber. A darabnak egy ünnepi változatát láthatjuk, ami azt jelenti, hogy oratórikus formában csendülnek majd fel a jól ismert dalok.

Bogarászva a szerepeket és a színészeket olyan művészekbe botlunk, mint Fésűs Nelly, Makrai Pál, Szomor György, Puskás Péter és Varga Miklós. Egyenként is közönségcsalogató nevek ezek, nem hogy együtt!

Az előadásra a karácsonyi szent három nap után és szilveszter között kerül sor, december 28-án, 19 órakor. Jegyeket a jegyplaza.hu oldalon három kategóriában válthatnak az érdeklődök: 3900, 4900 és 5900 Ft-ért.

Aki tehát szeretné megkoronázni az ünnepi áhítatot, az mindenképp látogasson el a Stefánia Kulturális Központba, ahol igazi élményben lesz része, és a lelki feltöltődés is garantált!




N Y E R J   J E G Y E T   A Z   E L Ő A D Á S R A !

Az alábbi kérdéseket helyesen megválaszolók között december 14-éig két jegyet sorsolunk ki az előadásra!

1. Mik a rendőr Mikulás előnyei?
2. Mi a funkciója Rudolf rénszarvas piros orrának?
2. Hány éves koráig hitt a Mikulás létezésében Kiszel Tünde?
3. Mit kért idén Dominik, Szandi hét éves kisfia a Télapótól?

A válaszoláshoz segítséget is nyújtunk. Minden szükséges információ az alábbi cikkekben található meg:

Szandi még hisz a Mikulásban?
A Mikulás is változik?
Kiszel Tünde és a Mikulás
Világuralom Mikulás módra?

A helyes válaszokat december 13-a éjfélig küldd el a deri@hirextra.hu e-mail címre!




A hazai musicalszcéna egyik legnagyobb egyéniségét, a Pilátust alakító Varga Miklóst kérdeztük a musical kapcsán.

Mit gondol a Jézus Krisztus Szupersztárról?

Az én megítélésem szerint a Jézus Krisztus Szupersztárt nem lehet úgy értékelni, mint egy hagyományos darabot, és ennek a mondanivalójában elmélyedni, hiszen Jézus Krisztus alakja az emberiség nagy részének meghatározó alakja. Az ő rockoperában megjelenő történetét nem lehet hagyományos módon megközelíteni. Bár a mű a hetvenes évek elején született, időtálló lett, bizonyítja ezt az a számtalan bemutató is a világon. Többek között valamikor a 80-as évek vége felé nekem is megadatott a lehetőség, hogy a Nemzeti Színházban eljátsszam a címszerepet.

Ezúttal kit fog alakítani a darabban?

Ez egy oratórikus előadás lesz, ahol én Pilátust fogom énekelni. Új szerep lesz ez nekem, mert eddig csak Jézust játszottam. De ebben a darabban mindegyik szerep zseniálisan van megírva, már ami a zenéjét illeti, és Pilátus is egy nagyon összetett figura, kellemes dolog őt elénekelni ebben a műben.

Mit gondol a darab mondanivalójáról? A Jézus Krisztus Szupersztárban Júdás egy szinte pozitív, de mindenképp részben szimpatikus szereplő.

Sokan kísérleteztek már azzal, hogy Júdás személyét megfejtsék, számtalan alkalommal próbálták pozitív színben feltüntetni. Úgy gondolom, hogy a musical Júdást nem elsősorban mint árulót, hanem mint ember mutatja be, az összes kétkedéseivel együtt. Számomra a darabból az derült ki, hogy Júdás élete is predesztinálva van. Valahol ő is egy kiválasztott figura volt, akinek el kellett árulnia Jézust. És mintha a darabból az hallatszana ki, hogy Júdás ezzel tisztában van. Nyilván belső vívódásaikban mindketten próbáltak megbékélni a szereppel, és talán ezért is hallható úgy, mintha Júdás nem lenne annyira negatív szereplő.

Ön szívesen énekelné Júdást?

Nagyon jó a kérdés. Mikor itt járt a szerző, Andrew Lloyd Webber, az Erkel színházban tartottak a tiszteletére ilyen Jézus Krisztus Szupersztár-előadást. Az akkori szervező Júdásra kért fel, amit én örömmel elvállaltam, mert ez egy szintén borzasztóan nehéz szerep és nagy szakmai kihívás. És amikor elénekeltem Júdást, akkor jöttem rá, hogy vannak szerepek, amik egyszerűen alkatilag meghatározottak, és számomra az derült ki, hogy én teljességgel alkalmatlan vagyok Júdásnak a személyiségemből kifolyólag. Nem is esett jól énekelni őt, szerintem nem is igazán voltam benne jó. Akkor, ott én kínszenvedve elénekeltem, nyilván hibátlanul, úgy, ahogy az meg volt írva, de mégis azt éreztem – és ha én éreztem, akkor valószínűleg a közönség is –, hogy ez a szerep nem az én szerepem.

Mik a tervei a jövőre nézve?

Az én pályafutásomban mindig párhuzamosan fut most már évtizedek óta a zenés színház és a hagyományos rockszínpad is. Hol az egyik, hol a másik van egy kicsit előtérbe tolva, mostanában inkább a rockszínpad. Ebből kifolyólag most készülök egy vadonatúj albumra, ami reményeim szerint jövő kora tavasszal lesz fölvéve, és valamikor április-májusban meg is jelenik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását