2024. május 20. - Bernát, Felícia

Itt a válság, állnak az épitkezések

Több mint ötszáz folyamatban lévő építkezés állt le a gazdasági válság miatt New Yorkban, a legtöbb Brooklynban. A november végi összesítésből kiderült, hogy összesen 515 építkezés várja félkészen a kedvezőbb gazdasági klímát.
2009. december 11. péntek 10:48 - HírExtra
A félbehagyott épületek többsége lakóépület - jelezte csütörtökön az építési hatóság. A válság járványa a lakóépületek is elérte, méghozzá azokat a beruházásokat, amelyeket már engedélyeztettek, és a munkálatok is elkezdődtek - közölte Richard Anderson, annak a New York Building Congress nevű szervezetnek az elnöke, amely az üzleti szférának, a munka világának és az illetékes kormányszerveknek közös szakmai szervezete.

Júliusban még csak 398 építkezés állt, november elejére azonban már 531-re növekedett a számuk, ami 33 százalékos emelkedést jelentett.

Kerületekre lebontva Brooklyn van a legrosszabb helyzetben, ott 237 fejlesztés pihen. Queensben 140, Manhattanben 80, Staten Islanden 34, Bronxban pedig 24 építkezés állt le.

Az építésügyi hatóság ösztönző lépések foganatosítására hívta fel a várost, a leállt építkezések újraindításához többek közt az adóterhek teljesítésének megkönnyítését javasolják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását