2024. május 18. - Erik, Alexandra

A nép megölné Szijjártót?

Szijjártó Péter kapott egy levelet éles lőszerrel, meg egy fenyegetéssel, hogy húsz ilyet fognak hamarosan belelőni. A Fidesz válasza felért egy táblával, amelybe az áll: "két tárat kérnék, ha lehet."
2009. december 10. csütörtök 07:46 - Pásztor Balázs
A nép haragszik

Kész, vége - a népnek elege van. Minden embernek van tűrőképessége, amíg hajlandó elhallgatni a hazugságokat, a mocskolódást, és a demagóg utálatot. De van egy pont, amikor feláll és kisétál az ajtón. Ezek közül néhányan csőre töltött fegyverrel jönnek vissza, és szimplán fejbe lövik a két - vagy több - acsarkodó felet. Hasonló a helyzet nagyobb társadalmi csoportoknál, például egy nemzet polgárainál is - igaz ott apróbb jelek vezetnek a kisétáláshoz. Ilyen jel volt a Budaházy-félék népszerűsége, a jelenlegi politikai elittel szembemenő Jobbik és LMP egyre növekvő támogatottsága, vagy a „lámpavasra minden politikust!” világhálós kommentek egyre szaporodó száma.

A magyar társadalomnak egyszerűen elege van a politika kommunikációjából, cselekvőképtelenségéből, hazugságaiból. Ráadásul már elzárkózni sem tud előle: beleszólnak, hogy melyik rádióadó sugározhasson országszerte, hogy mennyit kerékbilincseljenek - a budapesti közlekedésről ne is beszéljünk (BKV, négyes metró és társai). Ha viszont elzárkózni sem tud, és majd mindennap Szijjártó Péter és Nyakó István szánalmas vádaskodásait olvassa - ha esetleg érdeklődni akar a politika iránt - akkor egész egyszerűen betelik a pohár. Néhány ember ilyenkor magára veszi a társadalom súlyát és megpróbál intézkedni. Például úgy, hogy szitává lyuggatja Szijjártó Pétert.

Levélben töltény

Érkezett egy gyanúsan primitív levél a Fidesz irodájába, Szijjártó Péternek címezve, amelyben egy éles lőszer, és a következő szövegezésű, kézzel írott levél szerepelt: „Ön annyit hazudott már a Magyar Népnek, hogy szervezetünk »HALÁLRA« ítélte. A mellékelt lőszerből 20 darabot betáraztunk egy AK géppisztolyba. Az ítéletet végrehajtjuk.” Az aláíró magát Kovács Lászlónak nevezte, amely roppant "ritka" név. Az írás mellett három odarajzolt nyilacska is szerepel, csak hogy Draskovics Tibor helyébe lépő rendészeti miniszter is elkezdhessen Magyarok Nyilai terrorszervezetet kiáltani, aztán óvodások rajzait mutogassa, mint megdönthetetlen bizonyítékot.

De most nem is az a lényeg, hanem a Fidesz alulmúlhatatlan kommunikációja, amit az ügyben produkált. Cser-Palkovics András sajtótájékoztatót összecsördítve mondta el: „Itt az eredménye a Magyar Szocialista Párt durva, alattomos, hazug gyűlöletkampányának, amit az elmúlt hetekben és hónapokban Szijjártó Péter ellen folytattak. Gratulálunk! Gratulálunk Szabó Zoltánnak, gratulálunk Török Zsoltnak és a többi szocialista politikusnak.”

Külön gratuláció Cser-Palkonak! Miután az embereknek elege volt a hazugságokból, a mocskolódásból, és a demagóg mondatokból, most Ő fogta magát, kiállt, és egy rövid szösszenetben előadta mindezt. Mintha azt mondta volna, hogy „én is akarok egy golyót”, vagy, még egyszerűbben: „ide lőjjetek!” Az MSZP alattomos, hazug, gyűlöletkampánya? Nem a Fidesz is ezt csinálja jópár éve - és épp ezekben a mondatokban is? De ami legrosszabb, hogy Fidesznek nem jött át egy ennyire egyértelmű üzenet sem: nem kell ezt tovább folytatni, hanem le kellene állni. Hangnemet váltani Vagy valami. Mert ezért nem az MSZP, és nem is a Fidesz a hibás, hanem ketten, kéz a kézben teljesen összeforrva - amibe néha beszáll a többi kisebb párt is.

Másik oldal

Természetesen az MSZP-t sem kell félteni: ha Szijjártó, vagy Cser-Palkovics megszólal, akkor Nyakó leküzdhetetlen ingerenciát érez a válaszra, és addig nem nyugszik, amíg sikerül még mélyebb szintre süllyeszteni a Fidesz által épp aktuálisan feldobott témát. Jelen ügyben azt közölte: „minden verbális vagy fizikai atrocitásra, agresszióra határozott nem az MSZP válasza.” Majd hozzátette: a szolidaritás politikai vetélytársnak is jár, bíznak abban, hogy ha a szocialistákat ér hasonló atrocitás, a Fidesz is szolidáris lesz az MSZP-vel.

A fenti közleményből ítélve tegye fel a kezét, aki szerint egy hasonló akciónál a Fidesz szolidaritást vállalna az MSZP-vel. Senki? Még Nyakó se? Milyen furcsa... A minden verbális agressziót elutasító MSZP gondolatától pedig az ember szóhoz sem jut. Igaz hogy az MSZP visszafogottabb a narancsos ligánál, és a nagy programtervükben kiállnak a „nem egymást szapuljuk, hanem az eredményeinkkel kampányolunk” módszerért, de ahogy van egy konkrét ügy, ezt rögtön elfelejtik. A BKV-ügy kapcsán például azonnal nekiestek verbálisan Tarlósnak, amiben igen is jelen volt az agresszió.

Egy Nyakó-féle válaszra vissza válasz is szükségeltetik, amivel Cser-Palkovics nem sokat késlekedett: Nyakónak és a szocialistáknak akkor kell erre gondolnia, "amikor tudatosan hazugságokat gyártanak és a gyurcsányi politika folytatásaként gyűlöletkampányt folytatnak fideszes politikusokkal szemben."

Köszönjük! Ha Nyakó, Cser-Palkovics, Szijjártó, így folytatja, akkor tényleg jönni fog a fizikai agresszió. Magyarán sürgősen változtatni kellene a stíluson.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2009. december 10. 08:43
Ez egy nagyon rosszul megírt cikk. Kiemelvén Budaházy-t. Nem igazán kellene őt ebbe belekeverni. Ugyanis amilyen összefüggésben beleszőtték őt ebbe a cikkbe az tipikusan a hazug mszp-s dumára vall. Nem kéne őt vegzálni és "véres kardként" hordozni és mutogatni. Ugyanis semmi de semmi nem igaz abból amivel őt vádolják. Amúgy a cikk többi része említésre sem méltó. A két idióta párt több idiótája megmondja a tutit a semmiről...
Ezekre kellene szavazni? Inkább nem. Van Jobb!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását