2024. május 16. - Mózes, Botond

Fidesz: az MSZP, az SZDSZ bűnszövetkezetben teszi tönkre az országot

A Fidesz szerint az MSZP és az SZDSZ bűnszövetségben teszi tönkre a fővárost, és rabolja ki a fővárosi önkormányzatot, valamint a BKV-t.
2009. december 8. kedd 19:30 - HírExtra
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az MSZP és az SZDSZ lassan húsz éve irányítja Budapestet, és ez alatt az idő alatt a főváros a csőd szélére jutott. A fővárosi közcégek az MSZP és az SZDSZ kifizetőhelyeként működtek ezekben az években, "talicskákkal tolták ki, illetve tolják ki a közpénzt" - fogalmazott.

Az ellenzéki politikus véleménye szerint az MSZP és az SZDSZ bűnszövetségben tette és teszi tönkre Budapestet. Hozzáfűzte, a két párt most egymásra mutogat, holott a tények önmagukért beszélnek: őket terheli a felelősség, mégpedig bűnszövetségben.

Szerinte mintha magyarázkodás lenne kiolvasható Steiner Pál fővárosi MSZP-frakcióvezető azon szavaiból, melyek szerint a BKV belső szervezettsége rendkívül hiányos. "Ki a felelős ezért, ha nem az a párt, amelyik 1994 óta felügyeli a BKV működését?" - tette fel a kérdést Cser-Palkovics András.

Azzal kapcsolatban, hogy közokirat-hamisítás miatt is vizsgálódnak a BKV-nál H. Éva jelenléti íve ügyében, a Fidesz helyettes szóvivője azt mondta: kérdés, hogy véletlen egybeesés-e az, "hogy egyébként ez a monogram és ez a név mintha kísértetiesen egybeesne Hagyó Miklós volt sajtófőnökének nevével".

Steiner Pál keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a közlekedési cégnél tapasztalható "rendetlenség" és szervezetlenség segítette a lopást; szerinte azonnali rendteremtésre van szükség a BKV-nál. A frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés BKV-t ellenőrző bizottságának ülése után elmondta, hogy a közlekedési vállalat belső szervezettsége rendkívül hiányos. Így fordulhatott elő, hogy Sziebert György, az előzetes letartóztatásba helyezett volt jogi igazgató értékhatár nélkül köthetett szerződéseket.

A BKV jogi igazgatóját, Sziebert Györgyöt egy óbudai mélygarázsban érték tetten múlt pénteken, amint mintegy 10 millió forintot vett át egy, a közlekedési vállalattal szerződésben álló cég munkatársától. A Budai Központi Kerület Bíróság a Budapest Airport Zrt. jogi igazgatójával együtt hétfőn helyezte előzetes letartóztatásba Sziebert Györgyöt, akit a BKV ezt követően rendkívüli felmondással menesztett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását