2024. május 16. - Mózes, Botond

Páva: Nyakó árnyékra vetődött

Nyakó István most is árnyékra vetődött, mint általában - közölte Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere Nyakó Istvánnak, az MSZP szóvivőjének arra a keddi sajtótájékoztatójára reagálva, amelyen a szocialista politikus az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) elnevezésű pécsi program megnyitó ünnepségére kiírt közbeszerzési pályázat eredményét kommentálta.
2009. december 8. kedd 20:23 - HírExtra
Páva Zsolt ezt azzal is kiegészítette, hogy "segítségképpen" azt javasolja Nyakó Istvánnak, hogy mielőtt sajtótájékoztatót tart, egyeztessen az EKF-es közbeszerzési eljárások kiválasztási és döntési folyamatairól Hiller István miniszterrel.

"Ekkor ugyanis számára is világossá válna a helyzet a kormány, a város és a programokat megtervező és finanszírozó (valamint a közbeszerzéseket bonyolító) Hungarofest Kht. közötti munkamegosztásról és a rendelkezésre bocsátott források felhasználásról" - olvasható az MTI-hez is eljuttatott közleményben.

Páva Zsolt egyúttal azt is megjegyezte: szeretné meginvitálni Nyakó Istvánt Pécsre.
"Azt kérem, hogy január 10-én jöjjön el a pécsi megnyitó ünnepségre, nézze meg az eseményt élőben, és azt követően mondja el, hogy tetszett-e neki" - írta Pécs fideszes polgármestere.

Nyakó István annak kapcsán, hogy Káel Csaba cége nyerte Pécsen a Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére kiírt közbeszerzési pályázatot, keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: "látható, hogy a Fidesz készül a hatalomra, listákat készít és megjelentek a kegyencei".

Az Index internetes hírportál hétfőn számolt be arról, hogy a Masztodon és az általuk felkért Káel Csaba nyerte az Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére kiírt közbeszerzési pályázatot.

A szocialista politikus ezt kommentálva kifejtette: a sajtóhírek szerint egy régi szereplő, "Orbán királyságának egykori rendezője", Káel Csaba Pécs városától 80 millió forintot kap majd. Páva Zsolt, fideszes politikusnak még meg sem száradt a pecsét a polgármesteri kinevezésén, és máris 80 millió forintos bruttó támogatásban részesítette Káel Csaba cégét - tette hozzá.

"Ki ez a Káel Csaba?" - kérdezte a szóvivő, majd azt felelte: "ismerős a név, a Happy End Kft. környékén kell őt keresni"; a Fidesz kormányzás 1998-2002-es időszakában több milliárdnyi, gyanús körülmények között megszerzett forint gazdagította azt a céghálót, amely az országimázs építésével, de leginkább a fideszes politikusok fényképezésével töltötte az idejét.

Káel Csaba az, aki több száz millió forintot költött különböző kiadványokra, füzetekre, szórólapokra az adófizetők pénzéből, mint például a Milleniumi Országjáró kiadvány vagy a Magyarország Mindannyiunké füzet - idézte fel Nyakó István.

Káel Csaba az, aki 2000-2002 között közel 13 milliárd forintot költött országképépítésre és kommunikációs feladatokra - hangsúlyozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását