2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz megint Gyurcsányra mutogat

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ismét politikai síkra terelte a H1N1 elleni vakcinával kapcsolatos vitát, és "gyakorlatilag politikai gyűlöletkeltésbe kezdett".
2009. december 10. csütörtök 17:26 - HírExtra
Pesti Imre, a Fidesz egészségpolitikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: Gyurcsány Ferenc azzal vádolta a Fideszt, hogy az ellenzéki párt felelős a vakcinával szembeni bizalmatlanságért. A volt miniszterelnök mindezt a szeretet és a megbékélés ünnepe előtt, advent idején teszi - szögezte le a politikus.

Pesti Imre emlékeztetett, az egészségügyi bizottság szerdai ülésén a pártok egyetértettek, hogy szükség van a H1N1 elleni oltóanyagra és az oltásra. Hozzátette: a szakma képviselői egyetértettek azzal, ami a Fidesz korábbi álláspontja is volt, az oltás szakmai kérdés, a politika, a kormány, az irányító szervek feladata az oltóanyag biztosítása, a szervezés, a tájékoztatás. Mint mondta: az ülésen abban vita volt, hogy a kormány megfelelően járt-e el, illetve, hogy ki a felelős az oltással szembeni bizalmatlanságért.

A fideszes politikus felidézte, hogy a vita végén Székely Tamás egészségügyi miniszter "átérezte, hogy jócskán felelős a kormányzópárt, ezért +spongyát rá+ szóval úgy érezte, hogy itt az idő, valamennyien támogassák az oltást".

Pesti Imre szerint ezért aztán meglepő Gyurcsány Ferenc magatartása, aki "gyűlöletmágusként" a kormánypárt tehetetlensége miatt másokat vádol, többek között a Fideszt. Az ellenzéki képviselő azt ajánlotta, hogy a szocialisták saját párttársaik között keressék a felelősöket; szerinte Perjési Klára több alkalommal is "marhaságról és hülyeségről" beszélt az oltás kapcsán.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője a gyűlöletkeltésben prímet vivő Gyurcsány Ferencnek kontrázott, amikor azt javasolta, hogy a Fidesz ne a pártpolitika mentén ossza meg az országot, de a szóvivő eltévesztette az ajtót, elég lett volna, ha párttársának üzen - tette még hozzá Pesti Imre.

Gyurcsány Ferenc több blogbejegyzésében is foglalkozott az újinfluenzával. Perjési Klára szocialista politikus szerdán a Klubrádió Kontra című műsorában azt mondta, addig voltak csak kétségei, amíg nem hallotta Berencsi György virológus és Czeizel Endre orvos-genetikus szakvéleményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását