2024. június 2. - Kármen, Anita

Trükközést sejt a Fidesz

Szocialista "trükközést" sejt az erzsébetvárosi Fidesz az ingatlanügyek miatt előzetes letartóztatásban lévő Gál György VII. kerületi képviselő mandátumának megszüntetése ügyében.
2009. december 10. csütörtök 13:34 - HírExtra
Vattamány Zsolt, a Fidesz kerületi frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzata (szmsz), valamint munkaterve szerint Erzsébetvárosban december 18-án testületi ülést kell tartani.

Miután Gál György a letartóztatása óta eltelt több mint egy évben nem vett részt az üléseken, a törvény értelmében a képviselő-testületnek a december 15-e utáni első, tehát a december 18-án soros rendes ülésén meg kell állapítania a mandátumának megszűnését - mondta. Szerinte ha december 18-ára nem, vagy korábbra hívják össze az ülést, "akkor nyilvánvaló, hogy trükközni akarnak".

Az utóbbi időben "annyi trükközést láthattunk már a kerületi szocialista vezetőktől, hogy csak remélni tudjuk, nem leszünk megint valami gyerekes próbálkozásnak az áldozatai" - fogalmazott Vattamány Zsolt.

Hangsúlyozta, remélik azt is, hogy nem próbálják megmagyarázni, miért kellene például a határidő lejárta előtti napra, vagyis december 14-re rendkívüli testületi ülést összehívni, tovább halasztva így a súlyos bűncselekményekkel gyanúsított Gál György volt gazdasági bizottsági elnök mandátumának a megszüntetését.

Gál György mandátumának megszűnését - mivel "több mint egy éve a rácsok mögött van" - a képviselő-testületnek meg kell állapítania, majd időközi választást kell kiírni - közölte Vattamány Zsolt.

Az MTI kérdésére a fideszes frakcióvezető hozzáfűzte, ha csütörtökön nem hívják össze, akkor december 18-án nem lesz rendes ülés. (A rendes ülést nyolc, a rendkívülit három nappal korábban kell összehívni.)

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy kárt okozó,
üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett
csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz az erzsébetvárosi
ingatlanügyben.

A kerület szocialista polgármesterét, Hunvald Györgyöt - aki
február 12-e óta van előzetes letartóztatásban - tucatnyi tényállás
kapcsán többek között hivatali vesztegetéssel, hivatali
visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és csalással gyanúsítja a
főügyészség, amelyeket bűnszervezetben követett el.

Az ügyben összesen 21 gyanúsított van, köztük a VII. kerületi önkormányzat gazdasági, illetve pénzügyi bizottságainak SZDSZ-es elnöke Gál György és Kardos Péter, valamint az ügyben szereplő értékbecslő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását