2024. április 29. - Péter

MSZP: érdemes vállalni a válságkezelés keserveit is

Az MSZP szerint a KSH adatai arra mutatnak rá, hogy érdemes vállalni a válságkezelés "keserves körülményeit" - mondta Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő az MTI-nek szerdán.
2009. december 9. szerda 13:35 - HírExtra
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatai egyebek között tartalmazzák: a bruttó hazai termék (GDP) 7,1 százalékkal csökkent 2009 harmadik negyedévében; az előző negyedévhez képest 1,8 százalékkal csökkent a GDP a harmadik negyedévben, alig valamivel kevesebbel, mint a második negyedévben, amikor ez 2,0 százalékos volt.

A külkereskedelmi mérleg októberben 464 millió euró (124 milliárd forint) exporttöbbletet mutatott, ami az egyenleg 608 millió eurós (150 milliárd forintos) javulását jelenti az előző év októberéhez képest; Az első tíz hónapban a külkereskedelmi mérleg 3.778 millió euró (1.067 milliárd forint) aktívumot mutatott, az egyenleg 4.093 millió euróval (1.129 milliárd forinttal) javult a 2008. január-októberi 315 millió eurós (62 milliárd forintos) passzívumhoz viszonyítva.

Tukacs István a KSH adataira reagálva azt mondta: a nyilvánosságra hozott adatok válasz adnak mindazoknak, akik összekeverik a válság kezelését a válság kirobbanásának okaival.

A gazdasági kilábalás kezdete, az ország iránt visszatérő bizalom, a megnyugodott árfolyamú forint kedvez mindazoknak, akik megértették a válságkezelés lényegét, és vállalták ennek keserves terheit - tette hozzá.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a jövőre megalakuló kormány láthatóan éppen a válságkezelő program eredményeinek köszönheti majd nagyobb mozgásterét, ez pedig az ország minden lakosának kedvez.

Az MSZP reményei szerint olyan párt alakít kormányt, amely kiállt e nehéz program mellett, és nem olyan, amely népszerűségféltésből "kiiratkozott" a válságkezelésből - hangsúlyozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását