2024. május 19. - Ivó, Milán

Majtényi ügyészségi vizsgálatot kezdeményez

Törvényességi vizsgálatot és ügyészi intézkedést kezdeményez az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) november végével leköszönő elnöke az országos kereskedelmi rádiók pályáztatása kapcsán..
2009. november 23. hétfő 14:56 - HírExtra
"Az ORTT elnökének megkeresése a médiatörvény és az ügyészségi törvény rendelkezéseire, valamint a legfőbb ügyész helyettesének korábbi 2006-os fellépésére hivatkozva kifejti, hogy ügyészi intézkedésnek van helye a törvénysértő módon megkötött szerződések ügyében" - tartalmazza a médiahatóság irodáján keresztül kiadott közlemény.

Majtényi László szerint az általa törvénysértőnek tartott műsorszolgáltatási szerződéseket közigazgatási hatáskörben kellene az ORTT-nek azonnali hatállyal felmondania, ennek megtörténtéig pedig a médiahatóság törvénysértő mulasztásban van, és mivel az ügyészi törvényességi felügyelet kiterjed az ORTT-re, e mulasztás megszüntetése érdekében ügyészi intézkedésnek van helye.

Az ORTT október 28-án döntött arról, melyik két pályázó sugározhat adást a következő hét esztendőben a két országos kereskedelmi rádiós frekvencián. Az eljárás miatt másnap lemondott elnöki tisztségéről Majtényi László, aki kifogásolta, hogy olyan indulókat nyilvánítottak nyertesnek, amelyeket álláspontja szerint ki kellett volna zárni az eljárásból. Majtényi László hétfőn elhárította az MTI érdeklődését a beadványával kapcsolatosan.

Médiahatósági források arra emlékeztettek, hogy ügyészség fellépett 2006-ban a két országos kereskedelmi televízió koncesszió-hosszabbításával kapcsolatban. Az akkori ügyészi felszólalás a szerződések felbontására szólította fel a médiahatóságot, amely azonban ennek nem tett eleget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását