2024. május 19. - Ivó, Milán

Amerika is elítéli az ORTT határozatát

Az amerikai kongresszusban indianai képviselők határozattervezetet nyújtottak be, amely elítéli a magyar Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) legutóbbi rádiós műsorszolgáltatási döntéseit.
2009. november 21. szombat 09:10 - HírExtra
A tervezet címe: Magyarország ösztönzése a jogállamiság tiszteletben tartására, a külföldi befektetők tisztességes kezelésére és a szabad, független sajtó előmozdítására. A Joe Donnelly képviselő által jegyzett és hat további indianai képviselő által támogatott határozattervezetet - mint az MTI pénteken megtudta - a külügyi bizottság elé utalták. Azt még nem tudni, hogy a testület mikor fog az ügyben tárgyalni. A tervezet első pontja szerint az amerikai törvényhozás alsóháza, a képviselőház elítéli az ORTT-nek a frekvenciapályázatokról hozott közelmúltbeli döntéseit.

A második pontja azt tartalmazza, hogy a képviselőház a jogállamiság tiszteletben tartására és a külföldi befektetőkkel való tisztességes bánásmódra ösztönzi a Magyar Köztársaságot. A harmadik, utolsó pont szerint a képviselőház arra ösztönzi Magyarországot, hogy tartsa fenn a szabad és független sajtó iránti elkötelezettségét.

A határozattervezet preambulumában egyebek mellett az szerepel, hogy az Egyesült Államok több mint 9 milliárd dollárt fektetett be Magyarországon 1989 óta; az Egyesült Államok a negyedik legnagyobb és a legnagyobb nem európai külföldi befektető. A határozattervezet szerint a külföldi vállalatokkal szembeni tisztességtelen eljárás el fogja ijeszteni a befektetőket és akadályozni fogja Magyarország gazdasági növekedését, a jogállamiság, továbbá a szabad és független sajtó tiszteletben tartása viszont ösztönözni fogja a befektetői bizalmat Magyarország iránt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását