2024. május 20. - Bernát, Felícia

Bochkorék mától újra hallhatók

Elhaló szívhanggal köszönt el hallgatóitól szerda éjfélkor a Sláger Rádió, de a dobbanások máris újra hallatszanak: ma feléled a Bumeráng, s hamarosan Sebestyén Balázsék is visszatérnek az éterbe.
2009. november 20. péntek 10:09 - HírExtra
A hírek szerint a Sláger Rádió vezetői megegyeztek a Roxy Rádió tulajdonosaival a bérleti szerződésről. Már csak a megszűnő frekvencia amerikai tulajdonosának kell rábólintania az üzletre. Boros Lajos lapunknak elmondta, hogy máris véget ért a Bumeráng kényszerszünete.

– Az első Bumeráng nélküli napom egyben az utolsó is volt. Péntektől a Sláger Rádió internetes oldalán biztosan jelentkezünk, és valószínűleg a Roxy Rádió frekvenciáján is. Úgy tudjuk, hogy a tulajdonosok már nagyon közel járnak a megállapodáshoz. Az első reggelt technikai főpróbának fogom tekinteni: a hallgatóktól megtudjuk, milyen messzire hallatszik el a hangunk – árulta el Boros. A Danubius munkatársainak többsége a Class Fm-nél folytatja.

– Egy induló rádiónak sokkal egyszerűbb profi szakemberekkel dolgoznia, mint kezdőket betanítani. Az elhallgatott adók miatt rengeteg munkaerő felszabadult, nem lenne értelme veszni hagyni őket. A Class Fm húzónevei: Sebestyén Balázs, Vadon János, Rákóczi Ferenc, Kovács Áron, Vágó Piros, Jáksó László és Abaházi Csaba – mondta lapunknak Kalló Krisztina, a Class Fm képviselője. Balázs és csapata egyelőre ismerkedik új munkahelyével.

– Nehéz, tárgyalásokkal teli időszak áll mögöttünk, de hamarosan jelentkezünk reggelente a Class Fm hullámhosszán. Azért ment nehezen a megegyezés az új adóval, mert számtalan technikai és egyéb feltételnek kell megfelelnie. A mi kis csapatunk afféle állam lesz az államban, vagyis más szabályok vonatkoznak a reggeli műsorra, mint a Class Fm többi programjára. A Pirítós csapata megmarad, csak a nevünk változik – árulta el Balázs.

A Sláger Rádió utolsó adásnapja még gyászos hangulatban telt. Több száz rajongó virrasztott a Fő utcai székház előtt, hogy együtt töltse kedvenceivel az utolsó perceket. A székházban palackokból alkohol, a szemekből könny folyt, sírva vigadtak a hallgatásra ítélt rádió munkatársai. A stúdióban mindenki szóhoz jutott, aki valaha részt vett a műsorkészítésben, a stáb szabad utat engedett érzelmeinek, olykor nyomdafestéket nem tűrő szó is az éterbe jutott.

– Volt olyan verzió, hogy kit küldjünk el a k* anyjába – válaszolta keserűen Bocsi, a kérdésre, hogy mit akart utoljára elmondani. Amikor végleg elhallgatott a Sláger, az alkalmazottak együtt hagyták el a stúdiót. A várakozók vastapssal és „köszönjük!” kiáltással fogadták őket.

A Danubius Rádió stúdiója előtt is egész este rajongók hada álldogált. Bent nevetés és sírás váltotta egymást, miközben felbukkantak az elmúlt 23 év műsorvezetői, szerkesztői. A munkatársak a rádió házirendjének szinte minden pontját megszegték az utolsó órákban: senki nem maradt szomjas, a zsúfolásig telt stúdióban pedig még az élő bejelentkezés alatt is alatt is ki-be mászkáltak az emberek, többek közt Sebestyén Balázs, Vadon János, Rákóczi Ferenc, Jáksó László és Búza Sándor. Az éjféli elnémulás után közösen elénekelték az LGT Szól a rádió című dalát.

Az éjszakát együtt bulizta át a Sláger és a Danubius sorstárssá lett stábja.

– Én csak háromig bírtam, de akkor még nem sok embernek akaródzott távozni. Rengeteget dumáltunk, jókat kajáltunk és ittunk. Bőven akadtak, akik már nem csak tánc közben voltak rongylábúak – mesélt az éjszakáról Boros Lajos a Borsnak.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását