2024. április 29. - Péter

Ha Lothar Matthäus a Fradi kispadjára ül...

Lothar Matthäus menedzsere révén kapcsolatban van a Ferencvárossal. Ez biztos. Már csak az a kérdés, jót tenne-e a mai Ferencvárosnak a német legenda érkezése...
2009. november 18. szerda 09:57 - HírExtra
„Short” magyarul annyit tesz, rövid. A Ferencváros futballcsapatának jelenlegi vezetőedzője, bizonyos Craig Short  pedig „nevéhez illő” feladatot kapott klubjától, miután a szó szerint botrányos őszi szereplés eredményeként távozni kényszerülő Bobby Davison helyére került. Már kinevezése napján világossá tették számára a vezetők, hogy megbízatása csupán ideiglenes.

A télen elvban tehát új edző veszi szárnyai alá a zöld sasokat, a lehetséges jelöltek között pedig magyar és külföldi edzőket egyaránt találni. Az egyik külhoni aspiráns állítólag nem más, mint a legendás Lothar Matthäus.

Akiről ugyan nehéz megmondani, marketingszakemberként vagy futballmesterként vinné-e többre, ám annyi bizonyos, hogy a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát magyarországi menedzsere ajánlotta a Fradinak, amely nem zárkózott el a tárgyalásoktól. Mit több, a hírek szerint a német sztárt kifejezetten érdekelné a feladat.

„Lotharnak sok ajánlata van, Dél- Amerikától kezdve Afrikán és Ázsián át egészen Európáig. Mindez még semmit nem jelent, mert a klubok mindent megígérnek, aztán, amikor a konkrétumokról esik szó, alábbhagy a buzgalmuk, és gyakran ezért marad el a szerződéskötés. A Ferencváros? Nos, erről egyelőre nem nyilatkozom. Inkább ne is faggasson, nem akarok mellébeszélni…” – mondta Pellady Péter, Matthäus menedzsere és jó barátja.

Pellady annyit azért elárult, hogy nemrég valóban beszélt Berki Krisztiánnal, az FTC Zrt. vezérigazgatójával, de állítása szerint akkor nem az edzőkérdésről egyeztettek. Maga Berki is csak annyit volt hajlandó közölni: sokan ácsingóznak az FTC kispadjára, de még nincs döntés az ügyben.

Ez utóbbi kijelentés akár azt is sejtetheti, hogy esetleg nem is lesz váltás az üllői úti kispadon, ám ennek a valószínűsége továbbra is csekély, s a jelek szerint a szurkolók sem igen bíznak az angol szakember maradásában. Egy, az ftc.hu-n futó online szavazás szerint a drukkerek 76 százaléka szerint tavasszal már valaki más irányítja majd a csapatot.

Kérdés, Lothar Matthäus lenne-e a legalkalmasabb a heteken belül megüresedő vezetőedzői posztra? Hiszen valljuk be: a németek aranylabdás világ-és Európa bajnoka nagyrészt máig a pályán, s nem a pálya szélén nyújtott teljesítményéből él.

Kinevezése esetén nyilván az első vezényszava előtt sokan a szemére vetnék: a jórészt középszerű légiósokból álló Fradinak ma nem ellenállhatatlan dumára, és matthäusi optimizmusra, hanem igazi szakemberre van szüksége, aki számos alkalommal bizonyította már, hogy ütőképes csapatot képes gyúrni egy kevésbé pengés játékoskeretből is.

Ha minden kötél szakad, s a legendás középpályás tényleg az üllői út felé veszi az irányt, a Matthäus-mágia ellenlábasai két dologban még bízhatnak. Egyrészt, az isteni Loddar-t a szezon elején a Videotonnal is hírbe hozták, aztán mégsem került Székesfehérvárra, s a csapat a tapasztalt Mezey Györggyel az első helyről várja a Soproni Liga tavaszi folytatását.

E szerint tehát a képlet úgy is kinézhet, hogy a siker kulcsa a magyar élvonalban a következő: hívd csapatodhoz Lothar Matthäus-t, ajánlj fel neki egy kettő plusz egy éves szerződést, csinálj magadból, a magyar futballból és persze a német világsztárból legalább háromszor egymás után bolondot, majd igazolj egy „igazi” edzőt és nyerd magad hülyére a szezon hátralévő részében.

Ja, és az FTC-drukkerek másik mentsvára: Krisztina Liliána Csudinova. Az isteni Loddar-nál csaknem 24 évvel fiatalabb, csudiszép ukrán futballistaedző-feleségnek már nem az első skalpja lenne zöld-fehér szerződés meghiúsítása. Külföldi sajtóhírek szerint az argentin Racing Club például azért nem állapodott meg Matthäus-szal, mert annak házastársa nem kapott volna megfelelő modellmunkát Dél-Amerikában.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását