2024. május 18. - Erik, Alexandra

Idén is kiosztják a Pegazus Díjakat

Mit érdemelnek azok a kis- és középvállalkozások, melyek a nehéz gazdasági környezet ellenére is dinamikusan fejlődtek az elmúlt időszakban? A válasz egyszerű: Pegazus Díjat!
2009. november 17. kedd 16:36 - HírExtra
A Pegazus Díjat a legdinamikusabban fejlődő magyar kis- és középvállalkozások nyerhetik el.

Miről van szó?

„Az üzleti siker természetes velejárója a tartós növekedés; azok a vállalkozások pedig minden elismerést megérdemelnek, amelyek a jelenlegi gazdasági környezetben is kiemelkedő ütemben fejlődnek. A Pegazus Díj, mint elismerés ugyanakkor nemcsak a díjban részesülő vállalatoknak, azok vezetőinek szól, hanem a vállalatok munkatársainak is, akik hozzásegítették cégüket a kiemelkedő fejlődéshez és sikerekhez" – mondta Tüske Tamás, az Enterprise Investors magyarországi képviselője.

Vaszari Péter, az Ernst & Young adópartnere hozzátette: „A sikeres pályázati szakaszhoz nagyban hozzájárult a díj elismertsége, melyet a korábbi év győzteseinek eredményei és munkássága hitelesít. A program keretében figyelemmel kísérjük a résztvevők további üzleti elképzeléseit, eredményeit.”

A díjról


A eseményen három régió – Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország, és Kelet-Magyarország – legdinamikusabban fejlődő vállalatait díjazzák. A helyezettek kiválasztásánál az adott cégek növekedési rátája, az elmúlt három évben mutatott dinamikus és kimagasló növekedés, valamint a vállalkozások átláthatósága szerepel szempontként.
A díj adományozói
Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat
Ernst & Young könyvvizsgáló, adó, tranzakciós és üzleti tanácsadási szolgáltató
White & Case nemzetközi ügyvédi iroda
Dun & Bradstreet, a világ vezető üzleti információ szolgáltatója

Nyilvános cégadatok alapján idén a díjat két kategóriában (a cégek 2008-as árbevételei alapján 1-3 milliárd forint; illetve 3 milliárd forint felett) osztják ki.

A díjat olyan, a feldolgozóiparban, vagy a szolgáltatások területein működő vállalkozás nyerheti el, amelyik magyar többségi tulajdonú; működését 2005 előtt kezdte meg és jelenleg is aktív, kielégítő likviditással rendelkezik; árbevétele 2008-ban 1 milliárd forint felett volt; EBITDA eredménye meghaladja az 5 százalékot, valamint a 2006-2007 és 2007-2008 években az adott régió többi cégéhez képest a legjobban növekedett. Természetesen alapvető feltétel volt még, hogy a vállalkozás nem tartozhat a díjat adományozó cégek és azok tulajdonosai érdekeltségi körébe.

A díj jelentősége

„Az élmezőnybe került magyar cégek példája kiválóan mutatja, hogy a jól megválasztott üzleti stratégia és a növekedés iránti elkötelezettség a nehéz időkben is lehetőséget biztosít a fejlődésre” – fogalmazott Keleti József, a Dun & Bradstreet ügyvezető igazgatója.

„Ebben a kihívásokkal teli időszakban még inkább fontos az, hogy felismerjük a magyar és a régiós kis- és középvállalkozások sikereit. Örömmel veszünk részt az esemény támogatásában, mert így a nyertesek felé azt az elismerést és bátorítást is továbbíthatjuk, ami megilleti őket” – fejtette ki Edward Keller, a White & Case partnere.

Ez már a második lesz

A Pegazus Díjat 2008-ban osztották ki először, akkor egy kategóriában díjazták a vállalatokat. 2008-ban Nyugat-Magyarország legjobbjának a VIDEOTON Elektro-PLAST Ipari és Szolgáltató Kft.-t találták; Kelet-Magyarország bajnoka a FERRO-PRESS Fémipari Szolgáltató Kft. volt; Közép-Magyarországon pedig a PANNONCOM-KÁBEL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. diadalmaskodott.

Vajon kik nyernek idén? Kiderül a budapesti Lánchíd Palotában november 24-én,  a Pegazus Díj exkluzív gáláján.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását