2024. április 19. - Emma

Dr. House elmúlt 45 - s még él

Bizony, volt idő, amikor a House dokit alakító Hugh Laurie életéért egy árva Vicodint sem adtak volna ismerősei. Mára azonban egy-két "apróságtól" eltekintve rendbe jött az élete.
2009. november 5. csütörtök 11:27 - HírExtra
Mint azt már több alkalommal is megírtuk, a népszerű kórházsorozat főszereplőjét játszó Hugh Laurie, ez a rendkívül sokoldalú polihisztort időről időre elhatalmasodó depresszió gyötri.

Voltak olyan szakaszok az életében, amikor komolyan megfordult abban a makacs fejében, hogy önkezével vet véget életének. Szerencsére azonban a legjobbkor sikerült megállapodnia, s Jo Green-el kötött házasságával nagyjából egy időben megindult „felfelé a lejtőn”.

A „Jo-terápia” annyira sikeresnek bizonyult, hogy békésen, öngyilkossági kísérlet nélkül töltötte el negyvenedik születésnapját. Holott gyermekkori fogadalma szerint még a negyedik iksz előtt jobblétre kellett volna szenderülnie. Ehelyett egy cimborája tanácsára 2003-ban jelentkezett egy induló sorozatra, melyről akkor még csak annyit tudott, hogy letargikus, magának való figurát kell alakítania egy kórházsorozatban.

Mit mondjunk, első hallásra nem is nyerte el a tetszését a nagy lehetőség. „Először egyáltalán nem tetszett az ötlet. Azt gondoltam, hogy a Vészhelyzet után orvosos sorozatot csinálni nagy hiba, főként egy undok barom főszereplésével, de azért elmentem” – nyilatkozta minden idők egyik legnagyobb televíziós sikertörténetének kezdetéről az egyik magazinnak Laurie.

Több százan voltak ott, azt hittem, nincs esélyem – mondta Laurie, aki azonban úgy elkápráztatta a készítőket, hogy néhány nappal a meghallgatás után visszahívták, hogy övé Dr. House szerepe. A 2004-ben induló sorozat pillanatok alatt a világ kedvence lett.

„Tudják, mi a legviccesebb? Negyvenöt is elmúltam, mire a világ megismert és híres lettem és akkor jöttem rá, hogy ez nem is olyan jó! Megőrjít, hogyha mackóban megyek ki az utcára, akkor azonnal megjelenik az újságokban, hogy néztem ki! Mi van, ha motorozom? Szeretek motorozni, nincs ebben semmi szenzáció!” – nyilatkozta Laurie nemrégiben.

Azonban magánélete egy más szegletének sem tett jót a siker: míg őt Los Angelesben tartotta a munka, addig Jo és a három gyermeke az óhazában, Londonban maradtak. „Laurie-t állandóan szebbnél szebb nők veszik körül, Jo pedig nincs mellette, nem is csoda, hogy olykor félrelép! Ez a hírnév legjobb velejárója!” – kommentálta kissé tenyérbe mászó módon a doki csélcsap cselekedeteit egy stábtag.

Nem valószínű, hogy közeli ismerője Hugh előéletének…
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását