2024. május 2. - Zsigmond

Dr. House-ra is igaz: hírnév = siker

Úgy tűnik, a bunkó dokit alakító Hugh Laurie esetében is igaz: ha híres vagy, csinálhatsz bármit, imádni fogják, mint a cukrot!
2009. november 4. szerda 08:31 - HírExtra
Melyik vérbeli Dr. House rajongó ne ismerné a mogorva diagnosztát alakító Hugh Laurie első regényét, a Balek című bestsellert? Azt azonban már alighanem kevesebben tudják, az angol polihisztor már 1996-ban kiadta művét, csakhogy akkor még – ismeretség híján – jóformán a kutyát sem érdekelt.

A kritikusok sem voltak valami jó véleménnyel a klasszikus angol humorban gazdag regény szerzőjéről: „átlagos tehetségű”, kissé unalmas író. Ezzel szemben, miután Hugh a Dr. House című tévésorozattal végleg befutott, az utolsó kötetig elkapkodták A balekot és naná, hogy óriási sikere volt…

Ezek után csoda, hogy a nyakigláb angol magánéleti kisiklásai felett is úgy siklanak el rajongói, mint Herman Maier, az osztrákok legendás síelője fénykorában az Alpok hófödte hegycsúcsain?

Még a kilencvenes évek közepén, Laurie Emma Thompsonnal való szakítása után összejött Jo Green-nel, s három gyermek édesapja lett, valamint karrierje is felszálló ágra került. Ám gyermekkori depressziójára csak nem sikerült megtalálnia a gyógyírt, így már az öngyilkosság gondolata is felmerült benne:

„A haverjaimmal anno kitaláltuk, hogy még a negyedik iksz előtt véget vetünk az életünknek. Nem akartunk szánalmas vénemberek lenni. Mikor ismét marcangolóvá és nagyon komollyá vált a depresszióm, eszembe jutott ez a fogadalom és elhatároztam, hogy megteszem” – idézte fel Laurie, aki ezek szerint a valóságban is hasonlóan bevállalós, mint az általa életre keltett Dr. Gregory House.

Szerencséjére azonban feleségének sikerült rábírnia, hogy ne dobja sutba tehetségét (s persze életét), forduljon inkább szakemberhez és kezeltesse magát. Laurie magáévá tette a hitvesi útmutatást: lassan tíz éve jár pszichológushoz, ebből az első két évben napi rendszerességgel látogatott az orvost és kemény gyógyszereket szedett, hogy depressziója enyhüljön.

Ennek meg is lett az eredménye, ám házasságát nagyon megviselte Hugh lelkiállapota, ráadásul a baj még tetézni is tudta: félrelépett. Az oroszlánok földjén című film forgatásán összeszűrte a levet Audrey Cook rendezőnővel. A viszony nem volt ugyan hosszú életű, Hugh felesége, Jo viszont hamar rájött, és annak rendje és módja szerint be is adta a válókeresetét. A házasságtörés végül nem vezetett a pár házasságának töréséhez.

„Nem tudom, hogy a depressziómnak köze volt-e a félrelépésemhez. Megtörtént, kiderült, fájt és kész. Boldog vagyok, hogy túlélte a házasságom! – nyilatkozta bal-esetről később Laurie.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását