2024. május 19. - Ivó, Milán

277 forintos euró árfolyam

További tájékozódási pontokra vár a piac, a forint 277 forintos euró árfolyam közelében ingadozik. Az eurót csütörtökön délelőtt fél tízkor 276,93 forinton jegyezték a szerda délután négy órai 275,40 forint után. Csütörtökre virradó éjjel az árfolyam 276 közvetlen közelében mozgott.
2009. november 5. csütörtök 11:33 - HírExtra
A dollár kezdetben gyengült, majd erősödött kissé az amerikai kereskedési szakaszban és az éjszaka folyamán, mivel a Fed megerősítette álláspontját az alacsony kamat "huzamosabb ideig" történő folytatása mellett, figyelmeztetett azonban, hogy a világ legnagyobb nemzetgazdaságának fellendülése "vontatott ütemben" zajlik majd.

A megfogalmazás kissé óvatosabb a korábbinál, amelyben szintén az alacsonykamat-politika folytatása mellett tett hitet a Fed. A kissé óvatosabb megfogalmazás a befektetőket is óvatosabb pozíció vállalásokra, némi profit kivételre késztette. Előzőleg, az euró 1,4900-ig erősödött a dollárral szemben, majd visszahúzódott az 1,4820-nál lévő technikai ellenállási küszöbig.

Miután a piac túljutott a Fed-ülésen, a figyelem most az EKB és a Bank of England mai üléseit követő nyilatkozatokra, valamint a pénteken esedékes amerikai foglalkoztatási adatokra vár. A tájékozódási pontnak tekintett események bekövetkezéséig a piaci magatartás tartózkodó és óvatos lesz, a kockázatvállalási hajlandóság alacsony, ami a magasabb hozamú devizák esetében a gyengülés mellett szól. Hosszabb távon azonban a dollár gyengülést trendjét töretlennek látják a szakértők, a dollár index csökkenő trend fel hajlik.

A dollárt 186,80 forinton jegyezték csütörtök délelőtt fél tízkor a bankközi kereskedelemben 1,4824 dolláros euró árfolyam mellett a szerda délután négy órai 185,73 forint és 1,4828 euró/dollár után. A svájci frankot 183,41 forinton jegyezték 182,24 forint után, 100 japán jent pedig 206,79 forinton 204,72 forint után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását