2024. április 29. - Péter

Ezért választjuk a Jobbikot!

Sokan sok helyről kérdezték már, hogy mi a Jobbik sikerének a titka, vagy hogy szavazhat ennyi ember egy szélsőjobboldali pártra? A válasz roppant egyszerű: sok ember számára ők jelentik az egyetlen megoldást.
2009. november 5. csütörtök 12:01 - Pásztor Balázs
A civil szféra már nem bírja

A Transparency International, és a Freedom House nem bírta tovább. Számukra ennyi volt, kész, kiszálltak a pártfinanszírozási törvény megreformálásból. Az ok egyszerű: a törvényhez 2/3-os többség kell, de a Fidesz kihátrált belőle, és saját javaslattal állt elő, amit rajtuk kívül, szokás szerint a kutya sem fog megszavazni.

A két nemzetközi, köztiszteletben álló, befolyásos szervezet ugyanis megpróbálta a lehetetlent: összeszedte az összes párt javaslatát arra vonatkozólag, hogyan lehetne megreformálni az ország legkorruptabb eljárását - vagyis a pártok kampányfinanszírozását - és az egyező pontokat egy közös javaslatcsomagba gyúrva megpróbálta elfogadtatni azt a pártokkal. Az indok egyszerű: a parlamentbe bejutott politikai pártoka 2006-os választásokon csak reklámra legalább 7,3 milliárd forintot költöttek, holott összesen nem költhettek volna többet, mint 1,544 milliárd. A papírokon persze forintra pontosan ez az összeg szerepelt...

De nem csak erről van szó. Ha a BKV-s végkielégítéseket, a magának csónakázó-tavat építtető polgármestert, ingatlanmutyikat, a csókosok rendszerét, az ORTT pályázatát, vagy csak a közbeszerzés hihetetlenül korrupt világát nézzük, akkor már kinyílik az ember zsebében a bicska, és valami mást akart. Teljesen mindegy hogy mit, csak mást, mint a jelenlegei MSZP-Fidesz-MDF-SZDSZ. És ilyenből jelenleg két választása van: az LMP és a Jobbik.

Jön a gőzhenger és a gárda


LMP-s módszer
Schiffer elmondta, hogy az LMP-nek már tavaly novemberben, kicsivel a a nyilvánosságra lépése után volt egy 12 pontból álló korrupció ellenes javaslatcsomagja. 2009 tavaszán a párt hat kérdést intézett a miniszterelnökhöz, aki még az első félévere ígérte a korrupció ellenes törvényjavaslat benyújtását. Az LMP kérdéseire azonban sem írásban, sem a mostani javaslatban nem érkezett válasz. (LMP közlemény-részlet)
A két választás közül azonban az LMP ez idáig elvérzett: bár minden jelentősebb ügyben felszólalt, jogi lépést tett és alternatív javaslattal szolgált (amivel a Jobbik sok esetben adós maradt), de a jelenlegi politikai elit fel sem figyelt rá. Szavaik a Parlamentben ülők egyik fülén bementek, a másikon pedig ki.

Ez történt a mostani pártfinanszírozásos ügyben is, hisz a két szervezet több LMP-s javaslatot is feldolgozott a reformpróbálkozásban. Ezzel ellentétben a Jobbikra mindenki felfigyel a Parlamentben: a párt neve legalább ezerszer elhangzott már a honatyák szájáról, a képviselők érezhetően tartanak is tőlük, és ha a gárda valahol feltűnik, abból országos hír kerekedik - a népnek pedig ez tetszik.

De nem ez a legfőbb ok. Hanem az, hogy a nép tehetetlen dühében már lassan lámpavasra lógatna fel az Andrássy úton minden korrupt politikust, ami igen közel áll a Jobbik ígéreteihez. Ha a valóságban ezt nem is csinálnák meg az emberek, azért egyéb, józanabb elképzeléseik még vannak.

Például annyi pénzből, amennyit a korrupció elvisz a közbeszerzésből, simán fel lehetne fogadni pár megtermett embert. Ők kapnának egy antikorrupciós képzést, és végigülnének minden közbeszerzési „tárgyalást”. Ha valami csúnyaságot látnak, akkor pedig egy apró kalapáccsal meglegyintenék a mutyizni próbálkozók kezét. Nem annyira, hogy eltörjön a keze, csak annyira, hogy minden egyes aláírásnál érezzen némi fájdalmat, amely emlékezteti arra, hogy lopni csúnya dolog - főleg az adófizetők pénzéből.

Már a Parlamentben

Természetesen ilyeneket nem fog tenni a Jobbik, ám ahhoz mindenképpen elég tökösnek látszanak, hogy keményen fellépjenek a korrupció ellen. Ez pedig már bőven elég lenne minden választónak ahhoz, hogy újabb négy évre bizalmat adjon nekik. Ugyanis annyit biztosan elértek a parlamenti pártok, hogy a Jobbik jövőre négy évre bekerül a parlamentbe. Sőt ha minden így folytatódik, és lesz még pár BKV, vagy ORTT botrány, akkor lehet hogy létszámban is ők lesznek a Fidesz legnagyobb ellenzéke.

Mert ha jobban megnézzük, akkor a Jobbik támogatottsága úgy emelkedett, ahogy a politikai botrányok száma - és az erőszakos bűnözés - szaporodott. Ez pedig azt jelenti, hogy a politikai pártok és a köztörvényes bűnözők kéz a kézben juttatták és juttatják be a Jobbikot a Parlamentbe. Mert ha a düh eluralkodik az embereken, és a helyzet ellen nem tudnak semmit tenni, akkor valaki olyat választanak, aki tud. Még akkor is, ha azok egyéb nézeteire korábban csak a lakosság 1-2 százaléka volt kapható.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. november 6. 16:20
Sok sikert a Jobbiknak: MAGYARORSZÁG ÉRDEKÉBEN!
H.K.
2009. november 5. 13:02
Na. Ennél azért jóval többről van szó mint egy egyszerű tetszés-nem tetszés kinyílvánításáról. És ezt mindenki tudja. Aki Jobbikos az nem mérgében lett Jobbikos. Ugyanis nagyon fiatal a párt és aki ismeri őket az láthatja, hogy mindazon túl, hogy miket mondanak rengeteget dolgoznak is. Nemcsak a szavazataik fejlődnek hanem önmaguk is. Mindemellett van idejük jogi útra terelni mindent amihez lehetőségük adódik. egyenlőre kikezdhetetlen a párt és ha ez így marad akkor 2014-ben ő lesz a valódi kormányhatalom. Az addig eltelt időben amíg a fidesz kiszolgálja a haverokat és sorra kerülnek majd bajba a polityikusok addig a Jobbik erősödni fog. Talán soha nem lesz akkora esély egy előrehozott választásnak majdan mint a 2010-2014-ig tartó időszakban. Ugyanis ki fog derülni, hogy a fidesz az mszp tükörképe. És ez valljuk be őszintén most sem kell az embereknek.
Szebb jövőt!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását