2024. május 17. - Paszkál

Magyar divattervező nyert

Zoób Kati magyar és Li Csien-csin (Li Jianqin) kínai ruhatervező közösen nyerte el az őszi Sanghaji Divathét (október 20-26.) fődíját a "legkifejezőbb" kollekcióikért.
2009. október 28. szerda 22:57 - HírExtra
A két márka, a Katti Zoob és a Qinyi hasonló alapokra épül: mindkét tervező a hagyományt ötvözi a modern divattal, s a bemutatón felváltva vonultak föl a két márka öltözékei - tájékoztatta az eseményről az MTI-t Révész Ágota sanghaji oktatási és kulturális szakdiplomata.

Különleges minőséget képviselt a bemutató záró darabja, a két tervező közös alkotása, a Harmónia elnevezésű ruha - tette hozzá.

A kedden este átadott fődíj a magyar és a kínai kreátornak egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar divatot a továbbiakban is szívesen látják Sanghajban - jegyezte meg, hozzátéve, hogy Zoób Kati a Tung-hua (Donghua) Egyetem Divatintézetében előadást tartott a leendő tervezőknek. A magyar tervezőt Li Csien-csin asszony hívta meg Sanghajba, amikor egy évvel ezelőtt Magyarországon járt és megismerkedett Zoób Kati munkáival.

A magyar kreátor útja a Balassi Intézet támogatásával valósult meg - tájékoztatott Révész Ágota sanghaji szakdiplomata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását