2024. május 17. - Paszkál

Egri kórház - stabil gazdálkodás

Jelenleg nincs kifizetetlen számlája az egri Markhot Ferenc Kórháznak, ugyanakkor az év végére 160-180 millió forintos hiánnyal számolnak - közölte az intézményt működtető önkormányzati tulajdonú társaság ügyvezetője kedden Egerben.
2009. október 27. kedd 13:00 - HírExtra
A hiánycél egy intézkedési terv végrehajtásának eredménye, amelyet azt követően fogalmazott meg a Hevesi megyegyűlés által birtokolt cég vezetése, hogy augusztus 1-vel átvették az intézmény irányítását a csődhelyzetbe került HospInvest Zrt.-től - közölte Banyó Tamás a sajtótájékoztatón.

Az intézkedési terv nélkül - annak legfőbb elemei a saját bevételek növelése, a kiadáscsökkentés, illetve a cafeteria juttatások megszüntetése - a prognózis szerint 550 millió forintos hiány alakult volna ki az év végéig - tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató emlékeztetett arra, hogy minisztérium és a kórházak egyezsége nyomán, még az idén, több mint 10 milliárd forint plusz juttatást kapnak az intézmények az egészségbiztosítón keresztül. Ebből az egri kórház várhatóan mintegy 120 millió forinttal részesül.

Ugyanakkor a megyegyűlés a kórházat üzemeltető cég megalakításakor 400 millió forintnyi hitelkeretet hagyott jóvá az intézmény számára, amiből egyelőre egy fillért sem használtak fel. Vagyis a prognosztizált 160-180 millió forintos év végi hiány esetén is biztosított az intézmény zavartalan működése - magyarázta.

A 939 ágyat működtető intézmény jelenleg 1342 dolgozót foglalkoztat. Közöttük hat olyan orvost és harmincöt szakdolgozót is, akik azt követően távoztak az intézményből, hogy a HospInvest 2008. november 1-jén átvette az üzemeltetést.

Őket visszavette az önkormányzati tulajdonú Markhot Ferenc Kórház Kft. - mondta Banyó Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását