2024. június 15. - Jolán, Vid

Kiengedték a kórházból a zöldhatáron érkező gyerekeket

Kiengedték a kórházból szerdán azokat a gyerekeket, akiket kihűlés miatt szállították a mentők a szegedi gyermekklinikára, miután október 15-ére virradóra apjukkal átlépték a zöldhatárt Röszke közelében.
2009. október 21. szerda 15:43 - HírExtra
Az apa menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért a családot a békéscsabai befogadó állomásra szállítják - mondta Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dönt.

Az alezredes közölte, a szerb férfival szemben gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Mivel lemondott a tárgyaláshoz való jogáról az eljárás távollétében is folytatódhat.

A férfi illegálisan lépte át a magyar határt gyermekeivel, akik a nagy hideg miatt teljesen kihűltek. A Tisza töltésnél jártak, amikor az apa úgy döntött, gyermekeit hátrahagyva a közeli Röszkére megy segítséget kérni. A segélyhívást követően a szegedi határrendészek a férfi és gyermekei felkutatására indultak. Mikor megtalálták őket, állapotuk kritikus volt, így azonnal mentőt hívtak. A két gyermek közül a kislány állapota volt a rosszabb, őt a kórházba szállítását követően újra kellett éleszteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását