2024. május 19. - Ivó, Milán

Meg van a Virágos Magyarországért verseny győztese

Sopron város és a Győr-Moson-Sopron megyei Lipót község nyerte el a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny ez évi fő díját. Az elismerés a két települést feljogosítja arra, hogy képviselje Magyarországot a jövő évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyében.
2009. október 9. péntek 17:23 - HírExtra
A Sopronban pénteken tartott díjátadó ünnepségen a Bajnai Gordon miniszterelnök által felajánlott külön díjat Gyula városának és a Somogy megyei Várda községnek Molnár Csaba kancelláriaminiszter adta át.

Köszöntőjében a politikus hangoztatta: az elmúlt években közel kétezer magyar település nevezett be a Virágos Magyarországért versenybe. Ez azt jelzi, hogy a rendezett, ápolt, élhetőbb környezet megteremtését fontosnak tartják az ott élők, és tesznek is érte. Azok a települések lehetnek sikeresek, amelyek lakói a közösségért tenni akaró emberek, önkormányzataik pedig képesek mozgósítani és segítséget nyújtani a környezetszépítő munkához.

Az idei versenyre 334 település jelentkezett, s közülük több mint százat jutalmaztak a kiíró szervek és a szponzorok felajánlásából.

A környezetszépítő versenyt öt minisztérium, továbbá az Országgyűlés két bizottsága, a fővárosi önkormányzat, a Magyar Turizmus Zrt., valamint több civil szervezet, köztük a Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány írja ki. A fő díjat az önkormányzati tárca és a turizmus zrt. adományozta.

Magyarországon a versenyt először 1994-ben hirdették meg. A mozgalom évente mintegy kétmillió embert képes mozgósítani a kulturált, virágokkal díszített környezet megteremtéséért, a természeti és az épített örökség megóvásáért, illetve a felnövekvő generációk környezettudatos neveléséért.

A magyarországi verseny kapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak versenyéhez, amely több mint három évtizedes múltra tekint vissza.

Az ez évi európai versenyben kiemelkedő magyar siker született: a városok kategóriájában Szombathely ezüst érmet, a falvak kategóriájában a Zala megyei Gelse szintén ezüst érmet nyert. A Zala megyei község ezenkívül megkapta a nemzetközi szervezet külön díját is az oktatási intézmények és a környezettudatos oktatás magas színvonaláért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását