2024. május 19. - Ivó, Milán

Műemlék lett a Bacardi

Műemlékké nyilvánították Miami két emblematikus irodaházát, a Bacardi szeszesitalt gyártó cég hatvanas-hetvenes években épült székhelyeit.
2009. október 8. csütörtök 13:09 - HírExtra
A városvezetés titkos szavazással döntött a modern absztrakt építészeti stílust képviselő épületek és a hozzájuk tartozó pláza védett státusáról. A rendelkezés szerint semmiféle külső változtatást nem lehet rajtuk végrehajtani, megóvásukat pénzügyi támogatással és adókedvezményekkel segítik.

A székházak egyike nyolcemeletes toronyépület, amelyet kék-fehér levélmintás kerámia borít. A másik festett üveggel borított, négyzet alapú irodaház.

A város műemlékvédelmi testülete miami illetékesek, építészek és műemlékvédelmi aktivisták kezdeményezésére változtatott azon a gyakorlaton, amely szerint csak az ötven évesnél idősebb épületek kerülhetnek a védett műemlékek közé.

Egyelőre nem derült ki, mire fogják használni az irodaházakat, ha a Bacardi a terveknek megfelelően elköltözteti azokból főhadiszállását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását