2024. március 19. - József, Bánk

Nincs döntés a magyar EU biztosról

Még nincs döntés arról, kit jelöl a miniszterelnök magyar uniós biztosnak - szögezte le az erre vonatkozó sajtóhírekre reagálva a kormányszóvivő csütörtökön reggel az MTI-nek. Az MTI úgy tudja: Andor Lászlót a Kiss Péter vezette Baloldali Tömörülés ajánlotta a kormányfő figyelmébe.
2009. október 8. csütörtök 09:33 - HírExtra
Szollár Domokos ezzel a szocialisták frakcióvezetőjének szerdai közlését erősítette meg, amelyben Mesterházy Attila az Inforádió aznapi értesülésével kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: nem született döntés arról, hogy Andor Lászlót, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatóságának tagját jelöli az Európai Bizottság magyar tagjának Bajnai Gordon.

A szóvivő tájékoztatása szerint a posztra több jelölt is van.
Az MTI úgy tudja: Andor Lászlót a Kiss Péter vezette Baloldali Tömörülés ajánlotta a miniszterelnök figyelmébe, az elsők közt javasolva a közgazdászt.

Bár a jelölés joga a miniszterelnöké, Bajnai Gordon környezetéből az MTI-nek azt mondták, hogy az egyeztetés folyamatos közte, illetve az MSZP uniós biztost jelölő három fős testülete között. Ennek a bizottságnak tagja Lendvai Ildikó pártelnök, Mesterházy Attila frakcióvezető és Szekeres Imre elnök-helyettes.

Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken Londonba utazik, ahol megbeszélése lesz az EBRD-ben is, ahol Andor László jelenleg dolgozik.

Andor László korábban az MSZP közgazdasági tagozatának alelnöke is volt, több politikai tartalmú cikket publikált a sajtóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását