2024. április 27. - Zita

Ellentétek a jövő évi büdzsé körül

A jövő évi költségvetésben a kiadáscsökkentésnek csak akkor van értelme, ha az strukturális változásokkal megalapozott és fenntartható a következő években is.
2009. október 6. kedd 13:15 - HírExtra
Varga Mihály, a testület fideszes elnöke szerint a következő kormányra kellene hagyni a 2010-es büdzsé megalkotását. Szabó Lajos, aki parlamenti bizottságok összefoglalt többségi álláspontját ismertette: a 2010-es büdzsé készítésekor az egyensúly megőrzésére és a növekedésre kellett koncentrálni, ezért a költségvetés alapvető céljai a stabilitás, a biztonság és a növekedés.

Varga Mihály a kisebbségi álláspontot ismertetve azt kérdezte a kormánytól, miért nem vonják vissza a költségvetést, és hagyják, hogy egy következő kormány alkossa azt meg. "Egy ország nem vész el akkor, ha nincs november végére új költségvetése" - fogalmazott, megjegyezve: ez esetben az idei költségvetés maradna hatályban. A jelenlegi kabinet azonban át akar erőltetni egy olyan büdzsét, amely rossz az embereknek - fűzte hozzá Varga Mihály.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását