2024. május 17. - Paszkál

MSZP: nem kell szeretni a költségvetést

Az MSZP szerint tönkreteszi a válságkezelés első eredményeit, megingatja az ország iránt újra visszatérő bizalmat és játszik a családok biztonságával az, aki a 2010-es költségvetést el akarja "gáncsolni".
2009. szeptember 29. kedd 19:45 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője kedden a fideszes Szijjártó Péter sajtótájékoztatójára reagálva az MTI-vel közölte, hogy ez a büdzsé a három igen és az egy nem költségvetése: igent mond a válság leküzdésére, a nagyobb közbiztonság megteremtésére és a szociális biztonságra, míg nemet mond a kampányra, a választási költségvetésre.

A szóvivő azt mondta: az MSZP kőkemény a válsággal szemben, de együtt érző a támogatására szorulókkal, a jövő évi költségvetés pedig megfelel "ennek a kettős próbának", ezért a szocialisták támogatják.

A kormánypárti politikus szerint a jövő évi büdzsével mindent elkövetnek azért, hogy Magyarország visszanyerje az egyensúlyát, de három dologból nem engednek: az adócsökkentésből, a távhő általános forgalmi adójának mérsékléséből és a közbiztonság rendbetételére félrerakott pénzből.

Nyakó István elmondta, semmilyen öncélú szavazatszerző szándék nem érhető tetten a jövő évi büdzsé tervezetében, hiszen az egy nagyon józan, szigorú és politikai értelemben nagyon önzetlen költségvetés lesz, annak egyetlen célja: távol tartani Magyarországtól a bajt.

"A tervezett büdzsét nem kell és nem is lehet szeretni" - fogalmazott, megjegyezve: szigornak és fegyelmezettségnek kell jellemeznie még jövőre is Magyarország pénzügyeit.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője keddi sajtótájékoztatóján közölte: a Fidesz véleménye szerint a benyújtott költségvetést vissza kell vonni, mert ha ez nem történik meg, az beláthatatlan következményekkel fog járni.

Álláspontja szerint a 2010-es költségvetés veszélyes, vissza kell vonni, Magyarország számára pozitív hozadékot ugyanis egyáltalán nem rejteget, negatívat, "még mélyebbre kerülést" viszont annál inkább.

A benyújtott büdzsé az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése, amely tovább rontja az ország helyzetét, hiszen ahelyett, hogy drasztikusan új irányt véve a saját lábára állítaná az országot, tovább megy a megszorítások "kudarccal kikövezett" útján - fogalmazott az ellenzéki politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását