2024. április 29. - Péter

Uniós segítség álláskeresőknek

Budapest a következő állomása annak az európai országokban sikerrel futó kampánynak, amely ismerteti az Európai Szociális Alap nyújtotta lehetőségeket és azt, hogy az emberek hogyan kereshetnek új állást.
2009. szeptember 24. csütörtök 18:58 - HírExtra
Az október 10-12. között megrendezett esemény azt igyekszik bemutatni, mit tud tenni az unió a szociális, foglalkoztatási és esélyegyenlőségi ügyekben, hogyan működik az Európai Szociális Alap - amely 10 milliárd eurónyi forrással 10 millió embernek segít -, illetve milyen módszerekkel lehet új állást találni.

A kampánysorozat 15 európai országban már sikerrel zárult, a következő állomás Budapest, ahol az Erzsébet téren felállított cirkuszi sátorban várják majd az érdeklődőket. A sátor 10-én és 11-én áll nyitva a nyilvánosság számára, 12-én szakmai napot tartanak. A rendezvénynek nem az a célja, hogy közvetlenül munkahelyhez juttassa az érdeklődőket, itt a munkakeresés módját, illetve a szociális alapot mutatják be kötetlen, oldott környezetben. Október 17-én viszont ötezer álláskeresőt várnak a Magyar Telekom székházába, a "job day" nevű rendezvényre - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Joseph Jamar.

Oravecz Péter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szóvivője elmondta: bár most szinte minden a gazdasági válságról szól, a munkahelyek védelme és a gazdaság erősítése mellett nem hanyagolható el a társadalmi kohézió és a szociális Európa eszménye, ezért szervezik meg - az Európai Bizottság magyarországi képviseletével közösen - a rendezvény szakmai napját.

A szakmai napra a nagyobb szakmai érdekképviseleti szervezetek, lobbicsoportok, valamint az egyes társadalmi, szakmai, gazdasági ernyőszervezetek képviselőit várják. Az uniós humánerőforrás-fejlesztési lehetőségekről közérthető formában szeretnének tárgyalni. Szó lesz a képzésekről, továbbképzésekről, fejlesztésről, innovációról, az esélyegyenlőségről, az oktatásról és a kultúráról, illetve az e témakörökhöz kapcsolódó pályázati lehetőségekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását