Uniós segítség álláskeresőknek

Budapest a következő állomása annak az európai országokban sikerrel futó kampánynak, amely ismerteti az Európai Szociális Alap nyújtotta lehetőségeket és azt, hogy az emberek hogyan kereshetnek új állást.

Az október 10-12. között megrendezett esemény azt igyekszik bemutatni, mit tud tenni az unió a szociális, foglalkoztatási és esélyegyenlőségi ügyekben, hogyan működik az Európai Szociális Alap - amely 10 milliárd eurónyi forrással 10 millió embernek segít -, illetve milyen módszerekkel lehet új állást találni.

A kampánysorozat 15 európai országban már sikerrel zárult, a következő állomás Budapest, ahol az Erzsébet téren felállított cirkuszi sátorban várják majd az érdeklődőket. A sátor 10-én és 11-én áll nyitva a nyilvánosság számára, 12-én szakmai napot tartanak. A rendezvénynek nem az a célja, hogy közvetlenül munkahelyhez juttassa az érdeklődőket, itt a munkakeresés módját, illetve a szociális alapot mutatják be kötetlen, oldott környezetben. Október 17-én viszont ötezer álláskeresőt várnak a Magyar Telekom székházába, a "job day" nevű rendezvényre - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Joseph Jamar.

Oravecz Péter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szóvivője elmondta: bár most szinte minden a gazdasági válságról szól, a munkahelyek védelme és a gazdaság erősítése mellett nem hanyagolható el a társadalmi kohézió és a szociális Európa eszménye, ezért szervezik meg - az Európai Bizottság magyarországi képviseletével közösen - a rendezvény szakmai napját.

A szakmai napra a nagyobb szakmai érdekképviseleti szervezetek, lobbicsoportok, valamint az egyes társadalmi, szakmai, gazdasági ernyőszervezetek képviselőit várják. Az uniós humánerőforrás-fejlesztési lehetőségekről közérthető formában szeretnének tárgyalni. Szó lesz a képzésekről, továbbképzésekről, fejlesztésről, innovációról, az esélyegyenlőségről, az oktatásról és a kultúráról, illetve az e témakörökhöz kapcsolódó pályázati lehetőségekről.
Forrás: MTI