2024. május 18. - Erik, Alexandra

MSZP: Kőkemény, de családbarát a költségvetés

Az MSZP szerint a 2010-es költségvetés nem okozhat meglepetést senkinek: kőkemény lesz a válsággal szemben, de a lehető legérzékenyebb a magyar családok gondjaira.
2009. szeptember 24. csütörtök 19:55 - HírExtra
Nyakó István, a kormánypárt szóvivője csütörtökön az MTI-vel közölte: a Fidesz hazudik, amikor azt állítja, hogy ma lehet jó vagy rossz költségvetést csinálni, a jelenlegi helyzetben ugyanis csak egyféle költségvetés lehetséges, olyan, amely kivezeti a magyar gazdaságot a világgazdasági válságból.

A szóvivő szerint amikor Orbán Viktor, a Fidesz elnöke megszólal a válságkezeléssel kapcsolatban, veszélyezteti az ország nemzetközi minősítését, a befektetők és az új munkahelyek pedig messzire elkerülik az országot.

Ha ma a Fidesz csinálna költségvetést, akkor romlana Magyarország nemzetközi megítélése is - fűzte hozzá.

Nyakó István szerint a Fidesz ma akkor teszi a legtöbbet a gazdaság és Magyarország érdekében, ha hallgat, mert egyébként kormányon ők sem tennének mást, mint a válságkezelő kormány.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője csütörtökön azt mondta, pártja szerint a 2010-es költségvetés negatív hatásait mindenki a saját bőrén fogja érezni; a büdzsé intézkedései pedig érezhetőbben nehezebbé teszik majd az emberek mindennapjait.

Szollár Domokos kormányszóvivő csütörtökön az MTI-nek erre reagálva közölte: mindenki a zsebében érzi majd a 2010-es költségvetés pozitív hatásait, másfél havi bérrel több marad ugyanis az emberek zsebében jövőre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását