2024. május 20. - Bernát, Felícia

Egy családban több segályezett?

Tárgyalások folynak arról, hogy megváltoztassák a költségvetési törvénytervezetben alkalmazott "egy család - egy segélyezett" elvet, és arról is, hogy ne csökkenjen drasztikusan a gyermekétkeztetési normatíva.
2009. szeptember 24. csütörtök 07:10 - HírExtra
A lap csütörtöki számában megjelent cikk ezt a Ferge Zsuzsa szociológus által írt nyílt levél visszhangjának hatására vezeti vissza.

A költségvetés tervezetében az intézményi gyermekétkeztetés normatíváját a harmadára csökkentették, a csökkenést az önkormányzatoknak kellene kiegészíteniük. A kiegészítést a leghátrányosabb helyzetben lévő 1500 település kapná meg automatikusan a költségvetéstől.

Az "egy család - egy segélyezett" elve szerint egy családban csak egy felnőtt kaphatna munkanélküli-ellátást.

A Legyen jobb a gyerekeknek nemzeti stratégiára emlékeztette a döntéshozókat a gyerekszegénység ellen küzdő szociológus nyílt levelében. A szociológus miközben általában megértéssel írt a költségvetési kényszerről, kifogásolta, hogy épp azoktól terveznek drasztikus mértékben elvenni, akiknek a legalacsonyabb az érdekérvényesítő képességük, vagyis: a szegény gyerekektől és a segélyezettektől.

A két intézkedés egyenként 12-12 milliárd forint megtakarítást hozna, de ennél sokkal nagyobb lenne emberileg és politikailag - figyelmeztetett Ferge Zsuzsa a miniszterelnöknek és a pénzügyminiszternek címzett levélben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását