2024. június 3. - Klotild

MSZP: Tarthatatlan Debrecen költségvetése

Tarthatatlanná vált Debrecen város idei költségvetése, mert a meghiúsult ingatlan-eladások miatt 7 milliárd forint kiesett a bevételi oldalon.
2009. szeptember 23. szerda 15:11 - HírExtra
Szavai szerint a repülőtér, a megyei könyvtár régi épülete, a Bartók terem, a Vágóhíd utcai sportcentrum eladásának sikertelensége pótolhatatlan bevételkiesést okoz a költségvetésnek.

Ezeket a tételeket azonban még mindig nem vették ki a költségvetésből, valamint a pótlásukról sem gondoskodott a városvezetés - tette hozzá.

Madarasi István, a városi közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke szerint a bevételek 12 százalékának kiesése miatt a költségvetés módosítására is szükség lehet, hogy a város gazdálkodása tartható legyen. Szerinte a városvezetés a kieső összeg mintegy felét a sikeres EU pályázatok önrészének a jövő évre tolásával, másik felét hitelfelvétellel akarja pótolni.

Megítélése szerint a közgyűlés többségét adó Fidesz-frakció nem volt elég óvatos, hiszen a kiadási oldalon tervezett összegeket már elköltötték anélkül, hogy a bevételi oldal bizonytalanságait kiküszöbölték volna.

Zsiros Zsolt, a közgyűlés szocialista frakciójának vezetője megoldási javaslatként említette, hogy bizonyos önkormányzati cégek költségvetését csökkentsék, a város korábban felvett hiteleit ütemezzék át, továbbá a jövőben érdemes lenne újragondolni a város intézményi hálózatának működését is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

imikem
2009. szeptember 23. 15:41
Hát igen az MSZP megint hazudik valamit nekik is mondani kell különben nem kapnak fizetést!
Bár mindenki olyan lenne mint Kósa úr.
bagi
2009. szeptember 23. 15:18
Hát igen, Kósa úr sem tökéletes - mint ahogy a Fideszben állítólag mindenki.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását