2024. április 29. - Péter

Az elemzők bíznak bennünk

A következő két negyedév lehetőséget kínál a gyors ütemű magyarországi jegybanki kamatcsökkentésre, mivel az amerikai és az euróövezeti pénzügypolitikai szigorítás még várat magára.
2009. szeptember 23. szerda 19:24 - HírExtra
A Barclays Capital - a City egyik vezető befektetési pénzintézete - frissen összeállított negyedéves felzárkózó piaci elemzésében lefelé módosította az idei magyarországi folyómérleg-hiányra adott prognózisát, és most már azt várja, hogy a deficit 2009-ben nem fogja elérni a hazai össztermék (GDP) 3 százalékát sem.

A nettó működőtőke-beáramlás jelentősen visszaesett, de mivel a folyó hiány is csökken, a közvetlen külföldi befektetések által fedezett deficitarány továbbra is 40 százalék körül maradhat.

Ráadásul, ha érvényben maradnak a Magyarországon építendő Mercedes-autógyár 800 millió eurós beruházásának tervei, az jelentősen javíthatja a működőtőke-kilátásokat - áll a Barclays Capital szerdai elemzésében.

A ház szerint az adatokból az is kitűnik, hogy a magyar bankrendszer külső adósságállományának megújítási aránya térségi összehasonlításban is magas, ami azt látszik igazolni, hogy a külföldi tulajdonos bankok kitartanak az ország mellett. A rekord magas devizatartalékokkal együtt mindez csökkentette a külső finanszírozási hiánnyal kapcsolatos aggályokat, ami elősegítette a kockázati felárak csökkenését a magyar piacon, és ez utóbbi még tovább folytatódhat - áll a Barclays Capital szerdai londoni elemzésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását