2024. május 16. - Mózes, Botond

A PM sokat rak a tb-be

A Pénzügymisztérium (PM) 2010. évi 1.771,7 milliárd forint kiadásából közel 1.200 milliárd forint kerül a társadalombiztosítási alapokba, és további 221 milliárd forint az európai uniós befizetési kötelezettség.
2009. szeptember 18. péntek 19:32 - HírExtra
A magán-nyugdíjpénztári befizetések miatt kieső járulékok ellentételezése 372,4 milliárd forint, 197,9 milliárd forint pedig a nyugdíjbiztosítási alap egyensúlyát biztosítja. További 611,8 milliárd forintot az Egészségbiztosítási Alap kap azok után, akiknek nem kell járulékot fizetniük: például az öregségi nyugdíjasok és a 18 éven aluliak járulékaként.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 2010-ben 91,08 milliárd forinttal gazdálkodhat, és a létszáma 28 fővel 15.607-re csökken. Ugyanakkor a személyi juttatások előirányzata 2009-hez képest 7,3 százalékkal 53,923 milliárd forintra emelkedik. Az indoklás szerint a költségvetés 3,738 milliárd forintot - egyhavi illetményt - irányoz elő "megfelelő jutalom fedezetére". Az egy főre jutó személyi juttatások összege átlagosan 3,4 millió forint lesz 2010-ben az előirányzat szerint.

A fejezeti indoklás utal arra is, hogy az APEH költségvetési előirányzata a korábbi években nem biztosította a jutalom fedezetét. A 2010-es előirányzaton túl továbbra is lehetőség lesz érdekeltségi jutalomra, de a kifizetés csak az év végén történhet meg a tényleges teljesítések függvényében.

A PM-hez befolyó bevételi előirányzat közül - a költségvetési támogatáson túl - a legnagyobb tétel a szerencsejáték szervezésével kapcsolatos díj- és bírság, amelynek előirányzata 4,2 milliárd forint és a közúti bírságbevételek, amelyek előirányzata 2010-re 1,5 milliárd forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását