2024. május 16. - Mózes, Botond

Kincstárnok vigyáz az állami pénzekre

A bruttó 10 millió forintot elérő kötelezettségvállalásokat októbertől be kell mutatni a kincstárnokoknak.
2009. szeptember 23. szerda 16:53 - HírExtra
A kormányszóvivő augusztus végén jelentette be, hogy októbertől a miniszterelnök a központi költségvetési szervekhez, illetve alapokhoz kincstárnokot nevezhet ki. Az akkor megjelent kormányrendelet - amely az államháztartási törvény végrehajtási rendeletét módosította - leírta, hogy a kincstárnok a kifizetésekről előzetesen véleményt mondhat, illetve ha célszerűtlen, vagy fedezet nélküli kifizetést észlel, akkor egyeztetést kezdeményez az adott szervezet vezetője és a pénzügyminiszter között.

Az akkori rendeletben nem esett szó értékhatárokról. Az újabb módosítás alapján nem lehet a költségvetési szervnél bruttó 10 millió forintot elérő kötelezettséget elvállalni anélkül, hogy azt ne látta volna a kincstárnok.

Az ilyen dokumentumokat az aláírás előtt 3 munkanappal el kell küldeni a kincstárnoknak. Ha három munkanapon belül nem reagál a kötelezettségvállalásra, akkor az aláírható. Amennyiben problémásnak minősíti, akkor egyeztetést kezdeményez az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását