2024. május 17. - Paszkál

Rékasi Károlynak is több lábon kell állnia

Rékasi Károly eddig is több lábon állt, hiszen nemcsak a Barátok köztből ismerhetjük őt, hanem a színpadon is láthatjuk. Jelenleg betársult egy pálinkafőzdébe, többek közt erről kérdezte őt a HírExtra.
2009. szeptember 19. szombat 16:59 - Kővári Adrienn

Milyen érzés, hogy sokan azonosítják vele? Hasonlít rá?

Ha azonosítanak vele, akkor összemossák a fikciót és a valóságot, de már megtanultam ezzel is együtt élni. Van olyan, aki nem hajlandó különbséget tenni a képernyőn látott figura, és aközött, aki a pálinkát adja a fesztiválon a stand mögül. Valaki nem is óhajt különbséget tenni, neki én ott is a Bartha Zsolt vagyok. Végül is mindegy, hogy mitől van neki az a jóérzés, amit a pálinkánktól kapott. Ha úgy érzi, hogy ezt egy színésztől kapta, ő juttatta el hozzá ezt a dolgot, amitől tényleg jobb hangulata lett, kedvesebb lett egy társalgásban, jobban alakult a napja, akkor húzza be a strigulát, hogy én ezt egy színésztől kaptam.

Aki úgy dönt, hogy ez Bartha Zsolttól kapta, és úgy gondolja, hogy nem is olyan gazember ez a Bartha Zsolt, mert milyen jól éreztem magam attól a pálinkától, amit ő adott, akkor tessék, ő meg a Bartha Zsolttól kapta. Az a fontos, hogy örömet szerezzünk egy másik embernek.

A munkájának melyik részét szereti a legjobban? A színházat, a filmeket, vagy a szinkronszínészkedést, esetleg a pálinkafőzdét?

Ebből a négyből én hármat gyakorlok, tulajdonképpen a szinkronizálásból kivontam magam, és csak egészen ritkán, ha olyan különleges alkalom adódik, mint az utóbbi két Walt Disney film is, csak akkor térek vissza. Itt még megvoltak azok a körülmények, amik még valaha, amikor elkezdtem a szinkronizálást. Akkoriban a legnagyszerűbb színészek, színésznők jártak el a fellépések után esténként a szinkronstúdiókba. Amit manapság tapasztalok, az egy gyár, egy lelketlen, élettelen dolog, amiben nem vagyok hajlandó részt venni. Kizárólag pénzcsinálásra, és keresésre koncentrálódik, amiből köszönöm szépen, nem kérek.

Szeretem az örömömet lelni a munkámban: ilyen a színház, a pálinka és a sorozat. Bár utóbbi kettőt, ha valaki megemlíti nekem, amikor a diplomát a kezembe vettem 1986-ban, amikor megkaptam Szinetár Miklós tanár úrtól, hogy minimum tíz éven keresztül szerepelek majd egy szappanoperában, el sem hiszem. Akkoriban azt sem tudtuk, hogy mi az a szappanopera. Valamint egy pálinkafőzde tulajdonostársa leszek, és a marketinggel fogok foglalkozni a cégen belül, eléggé bambán néztem volna ki a fejemből. Most meg mégis ez van, az ember nem tudhatja előre, hogy mibe csöppen. Azt pedig ő dönti el, hogy akar-e a lehetőséggel élni, vagy nem. Én mindezeket lehetőségnek tekintem, élek vele, s remélem, hogy jól teszem.

Egy cseppet sem hiányzik Önnek a szinkronszínészkedés?

Egyáltalán nem.

Önt és Détár Enikőt tartják hazánk legkedveltebb álompárjának. Mit gondol erről? Hogyan kaphatták ezt a szép jelzőt?

Ezeket a címkézéseket mi sohasem szerettük. Minden héten látom én is a közértben, amikor sorban állok a pénztárnál kirakva az újságok címlapján, hogy minden héten valaki álompár, minden héten valakinek álomesküvője volt, minden héten valaki élete nagy szakításán esett át. Nem szeretem ezeket a szólamokat, éljük a mi életünket, köszönjük szépen, elég jól, és általam szerethető módon, számomra ez a fontos. Hogy ha valakinek a címlapok nélkül ez szerethető, és szimpatikus, akkor örülünk, hogy olyat tudunk mutatni, ami mások számára is vágyott dolog lehet.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását