2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az MSZP is tudja

A Bajnai- kormány és az MSZP tudatában van annak, hogy a világgazdasági válság még nem érte el a mélypontját.
2009. szeptember 13. vasárnap 18:28 - HírExtra
Tukacs István elmondta: a kormány intézkedéseket tervez és hoz a pénzügyi rendszer szabályozásával kapcsolatban. Ennek elemei között szólt a bankokkal közös etikai kódex elfogadásáról, mint mondta: ez a banki ügyfeleket védelmezi.

A kormány tervei között szerepel a PSZÁF megerősítése, hogy az erőteljes szakmai felügyeletet gyakorolhasson a hitelező szervezetek felett - közölte a szocialista politikus.

Hozzátette: külön figyelmet fordítanak a bankokon kívül a hitelközvetítő társaságokra is, amelyek szembetűnően tisztességtelen gyakorlatot folytattak az elmúlt időszakban, és hozták reménytelen helyzetbe ügyfeleik ezreit.

Dominique Strauss-Kahn a Der Spiegelnek azt mondta: a gazdasági válságnak nincs még vége, ezért további lépéseket kell tenni a pénzügyi piacok szabályozása érdekében; további lépéseket kellene tenni annak érdekében, hogy csökkentsék a bankvezetők prémiumait, és enyhítsék a kockázatokat a bankszektorban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását