2024. április 29. - Péter

15 milliárd euró klímavédelemre

Azt javasolja az Európai Bizottság, hogy az unió évente 15 milliárd euróval támogassa a fejlődő országok küzdelmét az éghajlatváltozás ellen - derül ki brüsszeli médiajelentésekből.
2009. szeptember 9. szerda 12:32 - HírExtra
Az elképzelést értesülések szerint az Európai Bizottság csütörtökön terjeszti elő hivatalosan, a globális klímamegállapodásról szóló tervezetében. Ez lesz az első olyan dokumentum, amely konkrét számokat tartalmaz a várható uniós kötelezettségvállalásokról. A brüsszeli Bizottság a médiabeszámolók szerint úgy becsli, hogy a harmadik világban 2020-ig évi száz milliárd euróra is emelkedhet a szükséges klímavédelmi projektek finanszírozási igénye. Ebből mintegy 38 milliárd eurót az iparnak kell állnia.

A világ országainak képviselői decemberben gyűlnek össze Koppenhágában, hogy elfogadják a globális klímamegállapodást. Egyelőre nagy viták tárgya, hogy a gazdagabb országok milyen arányban segítsék a szegényeket.

A klímavédelem nagy része azt jelenti, hogy csökkenteni kell a szén-dioxidnak és más szennyező anyagoknak a légkörbe történő kibocsátását, mert az felhalmozódva üvegházhatást idéz elő, felmelegíti a légkört, és ez messzemenő változásokat idéz elő a környezetben. A globális szennyezés jelentős részéért olyan nagy, kevéssé fejlett országok felelősek, mint Kína, illetve India.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását