2024. május 17. - Paszkál

MTV: Hatodszorra sikerült?

Ma zárul a Magyar Televízió (MTV) tavaly március óta betöltetlen elnöki posztjára kiírt hatodik elnöki pályázat.
2009. szeptember 4. péntek 08:21 - HírExtra
A parlamenti frakciók javaslatára megválasztott tagokból álló, 15 fős kuratóriumi elnökség reggel kilenc órától tanácskozik, s tesz kísérletet arra, hogy kétharmados támogatottsággal elnökjelöltet állítson. Ha ez sikerül, délben, immáron 21 civil delegálttal kiegészülve, nagykuratóriumként tekintik át a kérdést. A választás eredményességéhez itt is kétharmados szótöbbségre van szükség.

A pályázók szerdai meghallgatásakor egyik politikai oldal delegáltjai sem nyilatkoztak, kit támogatnak majd a pénteki jelölés, annak sikere esetén pedig a választás során.

Többen közülük arra számítanak, hogy megismétlődik a már kétszer alkalmazott forma: a szocialista és szabad demokrata delegáltak Székely Ferenc, a Fidesz és a KDNP jelölésével bekerültek Havasi János jelölésére voksolnak. Utóbbi így öt, az előbbi kilenc szavazatot tudhatna magáénak - csakhogy a jelöltté váláshoz szükséges kétharmados támogatáshoz tíz szavazat kell. Ezt Székely Ferenc az MDF-jelölésre bekerült tagtól kaphatná meg, aki azonban korábban nem állt mellé. Másfél hónap híján két éve próbálják betölteni az MTV elnöki posztját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását