2024. május 20. - Bernát, Felícia

10 korona, melyre egy lány sem vágyik

Manapság egyre több szépségversenyt rendeznek a lehető legkülönfélébb kategóriákban, hogy mindenki megtalálhassa a saját „súlycsoportjának” megfelelőt. Íme, 10 igazán hajmeresztő verseny.
2009. augusztus 29. szombat 13:08 - Zelenij Linda

Miss Taposóakna
Az Angolában rendezett versenyen, olyan résztvevők indulhatnak, akik szerencsétlen módon taposóaknára léptek, és elvesztették egyik lábukat. A megmérettetés megálmodója Morten Traavik művész, aki olyan nőket keres, akik ugyan súlyosan megsérültek, ám élni akarásukat nem vesztették el egy percre sem.

Miss Műszépség
Az első magyar szépségkirálynő tragédiája
Molnár Csilla Andrea 1969. január 20-án született Kaposváron. Fonyódon élt vendéglátással foglalkozó szüleivel és öccsével.
A szépségversenyre 1985. kora tavaszán jelentkezett. Az elődöntőn Kruppa Judittal holtversenyben első lett, a középdöntőn negyedik helyezést ért el, majd 1985. október 5-én este, a budapesti Kongresszusi Központban megrendezett döntőn messze a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Magyarország Szépe címet és a koronát.

1986. február 28-án Máltán, a Miss Európa szépségversenyen 3. helyezést ért el. Győzelme után néhány hónappal a gimnáziumot magántanulóként folytatta, hogy eleget tudjon tenni a királynőségével járó felkéréseknek.

A 17 éves fiatal lány életét azonban megkeserítették a szervező cég részéről tanúsított negatív hozzáállás, a sorozatos megaláztatások, az alaptalan pletykák és rágalmak, s az egyre szaporodó családi konfliktusok.1986. július 10-én kora délután, szülei házában halálos adag gyógyszert vett be, és már nem tudták megmenteni életét.
A tragédia miatt az 1986-os szépségversenyt a középdöntőnél leállították, és 1989-ig nem is rendeztek hazánkban ilyen vetélkedést.
Egy újabb ázsiai verseny plasztikai sebészek részére, ám ez egy könnyített verzió az előbbihez képest, mert itt nem kell nemet változtatni, mert az alapanyag adott. A versenyt Feng Qian nyerte, aki győzelmi beszédében ezúttal nem a szüleinek, hanem sebészének mondott köszönetet.

Miss Kismama
Míg egyes kultúrákban a terhes nők otthon kuksolnak, amíg a gyerkőc meg nem születik, addig e verseny résztvevői nem rejtik bő póló alá pocakjukat, sőt büszkén vonulnak végig a kifutón fürdőruhában is.

Miss Navaho
Mint a verseny neve is mutatja, ezt a megmérettetést az amerikai őslakosok számára rendezik. Azon kívül, hogy indián vér kell, hogy csörgedezzen ereikben, a versenyzőknek különféle ősi szokásokban is jeleskedniük kell.

Miss Sweetheart
1978 óta évente megrendezésre kerül a Miss Sweetheart, aminek - mint minden szépségversenynek - van életkori megkötése, ám itt az alsó korhatár 59 év. Hány éves most az első szépségkirálynő?!

Miss Hajnal
Ezen a rendezvényen nem igazán szokott közönség lenni. No, nem azért, mert a résztvevők olyan csúnyák lennének, hanem mert az indulók egy limai börtön lakói. Több fegyintézet is szervez ilyen versenyt hölgy „vendégei” számára: Miss Spring- Novosibirsk, Miss Captivity- Litvánia, Miss Prisoner- Bogota, Rio de Janeiro. Természetesen csak a jó magaviseletű rabok próbálhatják ki magukat a színpadon.

De hazánkban is akadtak már érdekes versenyek. Például a Miss BKV verseny, aminek kapcsán ismét csak az egyik média királynőt kell emlegetni, Sarka Katát, ugyanis ő volt az a nagyon szerencsés, aki ezt a címet megkapta. De létezik még a Miss Police is, amit idén Ruzsás Bettina nyert meg. De bőven akad még szépségverseny, ugyanis a szervezők fantáziája kifogyhatatlan, a hölgyek versenyszelleme pedig örök. Ám ne feledjük: a szépség nem mindig áldás.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását