2024. május 4. - Mónika, Flórián

Demonstráció MSZP-s támogatással

Sós Tamás szocialista országgyűlési képviselő támogatja a Heves megyei, Tarna menti települések kőszállítás miatt tiltakozó demonstrációját, és a szaktárcától kér vizsgálatot.
2009. augusztus 24. hétfő 19:05 - HírExtra
Hét tarna menti településen - Aldebrőn, Feldebrőn, Kálban, Kompolton, Tarnaszentmárián, Tófalun és Verpeléten - félpályás útlezárásokat tartanak hétfőtől szerda estig. A demonstrációval azt akarják elérni, hogy a környékbeli recski és kisnánai bányákból ne a falvakon áthaladó közúton, hanem vasúton szállítsák a követ.

Farkas László Márton, a Tarna Menti Kistérségi Területfejlesztési Társulás elnöke az MTI-nek azt mondta: balesetveszélyes, és egyben az ingatlanokat is károsítja, amikor napi 80-100 nyergesvontató halad át a területen, esetenként három-négy jármű közvetlenül egymás után, és ráadásul a megengedett sebességet sem tartják be.

A falvak a térség országgyűlési képviselőjétől és a szaktárcától is segítséget kértek az ügyben.

Sós Tamás (MSZP) országgyűlési képviselő, egyben a Heves megyei közgyűlés elnöke, válaszát hétfőn juttatta el a kistérségi elnök az MTI-nek. A képviselő azt írta: a nem új keletű probléma minden régebbi történésével tisztában van, a falvak jelenlegi törekvéseivel egyetért, azokat támogatja.

Levélben kereste meg Hónig Péter közlekedési minisztert, és kérte az ügy minisztériumi szakapparátusi megvizsgálását - tette hozzá.

Arzt Gergely, a közlekedési minisztérium sajtóreferense hétfőn az MTI-vel közölte: a válságkezelő kormány vállalta, hogy megkezdi a magyarországi közúthálózaton a használatarányos elektronikus díjfizetési rendszer bevezetését.

Ez az útdíj növeli a vasúti és vízi szállítás versenyképességét, egyben igazságosabb közteherviseléshez vezet.

A szaktárca és háttérintézményei folyamatosan dolgoznak a rendszer megalapozásán - mondta a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását