2024. május 17. - Paszkál

Lopás, lopás, lopás...

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője által vasárnap idézett cikk a Magyar Hírlapban jelent meg, ugyanis közlését a Népszabadság visszautasította.
2009. augusztus 24. hétfő 17:19 - HírExtra
A Népszabadság szerkesztőségének közlése szerint Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI Országos Sajtószolgálata útján vasárnap azt tudatta a nyilvánossággal: "a szocialista pártlapban a baloldali publicista nem másról, hanem Katanics pártjáról, az MSZP-ről írta: +Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás. És ez itt, a hetedik kerület: lopás. Egyféleképpen lehet szabadulni tőlük. A Jobbikra kell szavazni+".

A Népszabadság szerkesztősége az ellenzéki képviselőtől arra vár választ, hogy miért minősíti a Széles Gábor tulajdonában lévő újságot szocialista pártlapnak.
Az általa idézett cikk ugyanis a Magyar Hírlapban jelent meg, mivel közlését a Népszabadság visszautasította - tették hozzá a közleményben.

A Magyar Hírlap múlt hét kedden közölte: Ba:cher Iván, a Népszabadság publicistája írta a cikket, amelyet a Magyar Hírlap átvett az internetről.

Cser-Palkovics András közleményének előzménye, hogy múlt szombaton több száz rendőr intézkedett Szentendrén azon a magánterületen, ahol a Jobbik "családi napjának" keretében a Magyar Gárda egyenruháját viselő mintegy félezer ember tett esküt.

Katanics Sándor, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista tagja vasárnapi közleményében minderre reagálva azt írta: az MSZP véleménye szerint elfogadhatatlan, hogy egy bejegyzett, és a választáson induló, sőt európai parlamenti képviselőket adó párt, a Jobbik védőernyőt ad tudatos törvénysértéshez. Felhívja a figyelmet arra, hogy a Fidesz vezetői némák maradtak, amikor egy párt saját csendőrség megalakításával fenyegeti a törvényes rendet.

Cser-Palkovics András a Népszabadság szerkesztőségének közlésére reagálva hétfő délutáni közleményében azt írta: "hogy a +szocialista pártlap+ megnevezésre önként bejelentkező Népszabadság se érezze kirekesztve magát, idézünk tőlük is, egy baloldali publicistájuktól: +Ezt a gyűlöletes oldalt (mármint a jobboldalt) a másik oldal segíti hatalomra. Gyávasággal, kulturálatlansággal és mindenekelőtt: a korrupcióval.+".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását