2024. május 19. - Ivó, Milán

Elképesztő méreteket ölt a szegénység

Az Egyesült Államokban egyre nagyobb a szegénység; a heteken belül nyilvánosságra hozandó tavalyi adatok szerint 38,8 millióan élnek a szegénység körülményei között - közölte a CBS News csütörtökön.
2009. augusztus 20. csütörtök 20:16 - HírExtra
Rebecca Blank, a kereskedelmi minisztérium gazdasági ügyekért felelős államtitkára a hírcsatornának elmondta: az adatok nem véglegesek, de a szegénység "statisztikailag jelentős" mértékben növekszik. Számuk tavaly 1,5 millióval gyarapodott és elérte a népesség 12,7 százalékát. Az államtitkár szerint kétségtelenül a gazdaság romlása magyarázza a jelenséget.

A szegénység terjedése mellett az egészségbiztosítás nélküli amerikaiak száma is erősen növekedett 2008-ban, elsősorban a nagyobb munkanélküliség miatt, és mert kevesebb munkáltató és munkavállaló engedheti meg a biztosítási költségek fedezését. A megelőző évben, 2007-ben a biztosítás nélküliek száma még több mint egymillióval csökkent, főleg a szegényeken segítő Medicaid állami programnak köszönhetően.

Az államtitkár nem zárta ki, hogy idén még a tavalyinál is nagyobb mértékben növekszik az országban a szegénység. Becslése szerint a mutató elérheti a népesség 14,8 százalékát is - ez nagyjából minden hetedik amerikait jelenti -, amennyiben a munkanélküliségi ráta meghaladja a 10 százalékot, ezt több közgazdász valóságos lehetőségnek tartja.

Az Egyesült Államokban a szegénységi küszöb egy négytagú család esetében 21.203 dolláros jövedelmet jelent évente, egy kéttagú családnál 13.540 dollárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását