2024. május 17. - Paszkál

Morvai Krisztina levele - vérgáz

A Jobbik EP-képviselője, Morvai Krisztina Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitánynak írt levelet. Hogy mi volt vele a célja, az többszöri olvasásra is homályos, de már polgárháborúról vizionál benne.
2009. augusztus 19. szerda 16:29 - Pénzes Dávid
Van egy mondás újságíró körökben: mikor valaki nagyon nagyot akar írni, minden energiáját beleadva, aztán a nagy akarásban értékelhetetlen lesz az eredmény. Morvai Krisztina a Jobbik EP-képviselője ezt tette.

Morvai levelet írt Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitánynak, melyben szinte az egész újkori magyar történelmet levezeti a főzsarunak, teljes kórképet ad a politikai, társadalmi, sőt, gazdasági helyzetről pusztán azért, mert zokon vette, hogy az Új Magyra Gárdát is el akarják lehetetleníteni.

Új meg a régi

Részlet a levélből
„A hatalmat láthatóan nem érdekli az az "apró" tényező, hogy ez a mozgalom egy újonnan létrejött szövetség, amely tevékenysége köztudomásúlag nem kötődik a feloszlatott Magyar Gárda Egyesülethez, hiszen az utóbbi már nem is működik. Tudom, Főkapitány úr, hogy az ilyen "szőrszálhasogató jogászkodás" - mint általában a jogállamiság - nem nagyon van ínyére a magyar rendőrségnek és a szervezetet irányító politikai illetve "értelmiségi" erőknek, így ezt a kérdést nem is erőltetetem. Csupán bizakodni tudok abban, hogy a magyar rendőrséget, a magyar médiát, a magyar gazdaságot a kezében tartó, s a magyar embereket terrorizáló elit napjai meg vannak számlálva.”
Hogy az Új Gárda valóban (ahogy Morvai írja: „köztudomásúlag”, bármit jelentsen is ez) különbözik a régitől, nem tisztünk eldönteni. Ha a Jobbik politikusa ezt meg kívánja magyarázni a rendőrfőkapitánynak, az ő dolga. Ám az egészen abszurd, hogy levelében például a következőket írja: „vissza fogjuk venni a Hazánkat a megszállóktól és helytartóiktól”. Hogy pontosan kiket ért ez alatt, azt csak homályos utalásokkal jelzi, például így: „a magyar rendőrség a diktatórikus kormány kiszolgálója, hazánk gyarmatosításának aktív elősegítője lett”.

A fenyegetés tehát többek közt a magyar rendőrséggel szemben fogalmazódik meg. Ez pedig rendkívül veszélyes játék. Egy állam biztonsági szervezetét megfenyegetni olyan káros folyamatokat indíthat el, amit reméljük, Morvai Krisztina sem szeretne. Ebben az országban más se hiányzik még, csak egy polgárháború a gárda (pardon új gárda) meg a rendőrség avagy bárkik között.

Merthogy Morvai ezt is szinte kimondja: „ha a szükség úgy hozza, alkalmas időben a magunkfajta magyar emberek kapával és kaszával kergessék el megszállóinkat és helytartóikat a tőlünk ellopott földekről, a mi nemzeti vagyonunkból, a Mi Hazánkból.”

Demagógia felsőfokon

A képviselő levele tele van olyan agresszív és látszólag szókimondó, valójában azonban demagóg kijelentésekkel, amik egy jogot végzett hölgytől kifejezetten megdöbbentőek. A gárda feloszlatásáról például így emlékszik meg: „A cigányságot és a zsidóságot a saját meggazdagodásához és hatalmi tébolyához eszközként felhasználó szűk elit elérte, hogy a Magyar Gárda Egyesületet feloszlassák.”

Morvai leveléből csak úgy süt a „mindenki az ellenségem – egyedül vagyok a világgal szemben” attitűd. Tele van haraggal, amit most szerencsétlen Tóth Gáboron próbál levezetni. Nem tisztünk védeni Budapest rendőrfőkapitányát, megvédik őt elegen, de a képviselőasszony levelében foglaltak 90 százalékához nincs semmiféle köze a főrendőrnek.

Érthetetlen tehát, miért írja éppen Tóth Gábornak: „a szemkilövető kormány minisztere, Göncz Kinga az Európai Parlament Szabadságjogi Bizottságának alelnöke lett. (Most indítok egy nemzetközi kampányt azért, hogy ez a gyalázatos helyzet megszűnjön, a magyarországi emberi jogi helyzet világossá váljon, s az emberi jogokat lábbal tipró politikus e posztjáról lemondjon, illetve eltávolításra kerüljön.” Vajon mit válaszoljon neki Tóth? Hogy rendben, indítson?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Bloodyfox
2009. augusztus 23. 20:29
Ez a Morvai nevezetü picsa egyáltalán elvégezte a nyolc általánost?Mert kb.a két nyirfa iskolás szintjén képes csak komunikálni:D
kumper
2009. augusztus 22. 16:05
Miért baj, ha Morvai Krisztina megmondja az igazat? Miért felháborító? Inkább tűrjünk, és rabszolgaként éljünk saját hazánkba? Hát nem látjátok mi történi, modern rabszolgaságban akartok élni? Az a baj sokakat az izraeli média elvakított, félrevezettek és tudatlanok.
aser
2009. augusztus 22. 13:56
Ez a nyilas személy,Magyarországot gyalázza az EU-ban is!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását