2024. május 13. - Szervác, Imola

Az év legőrültebb hülyesége: ezt még az RTL Klub is megirigyelhetné!

Gyanús, hogy Ivádon még az őrületnek sincs határa. A Nemzeti Vágta paródiájaként létrehívott Batyus Galopp szervezői azonban nem őrültek meg, hanem inkább életre hívták a lejtős csíkversenyt.
2009. augusztus 15. szombat 08:49 - HírExtra

Technikai feltételek

A verseny távja: 1 hossz, kb. 100 m, de lehet, hogy hosszabb lesz.
A versenypálya mérete: 100 x 10-20 m
Talaja: Ivádi gyep
Melegítő pálya I. mérete: kb. 50 x 8 m-es egyenes szakasz - galopp munkára
Talaja: Ivádi gyep
Melegítő pálya II.: Elég lesz egy is.

Rendező fenntartja magának a jogot a jelen verseny kiírás megváltoztatására.

A verseny menete

A futamok résztvevői a futam felvezető köre alatt kisorsolt számú rajthelyről, álló helyzetből startolnak. A start rajtgumi segítségével történik. A futam a jobb oldalon állóknak bal kézre zajlik, a bal oldalon állóknak jobb kézre zajlik, futamonként legfeljebb hat versenyző indul.

Versenyzők

Minden nevező bármilyen fajtájú és nemű, állattal, illetve közlekedési eszköznek nem minősülő tárggyal vehet részt, kivéve azon angol telivér vagy verseny félvér fajtájú lovak, amelyek 2006-2007-2008. évben a hivatalos magyar generál skálán 65 handicap számnál magasabb értéket kaptak. Kétorrú autóval is lehet nevezni. Egy nevező egy versenyzőt nevezhet.

A verseny ideje alatt a rendezőbizottság orvosi (mentőautók), állatorvosi, állatmentő, gyepmester, kisháztartási gépszerelő és patkoló kovácsi szolgálatot biztosít.

A verseny résztvevői

A versenyen induló nevező legalább 1 életévét betöltött olyan személy lehet, aki vagy magyar állampolgár, vagy nem, de egy általa megjelölt településhez kötődik.

Nevezők felszerelése

Saját felszerelés: fekete, vagy más színű csizma, esetleg cipő, meleg esetén, szandál, papucs, bocskor; gerincvédő (a Versenyrendezőség által elfogadott: hosszú, a teljes gerincet védő típus) nem előírás, de sosem árt, akár csak a bukósisak, védőszemüveg használata engedélyezett.

Rendező biztosítja: csuklópánt


Versenyzők felszerelése

Lábvédők, hajráf, martingál, motoros kesztyű, szügyhám, talár, kucsma, nyeregalátét használható. Patkósarok, szkafander, négy köbméternél nagyobb búvárpalack, szemellenző használata tilos! A felszerelés sérülést nem okozhat!

Óvás menete: óvásra lehetőség nincs. Amennyiben mégis lenne, akkor azt a Fegyelmi Bizottság pozitívan bírálja el.

Dopping: nem javasolt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását