2024. április 28. - Valéria

Kínai szuperemberekkel hódítja a világűrt

Nem csak Kína gazdasága és népessége növekszik robbanásszerűen, most már az űrben is aktívan jelen akar lenni. A jövőre felbocsátott elemet 2011-re tervezik csatlakoztatni.
2009. augusztus 4. kedd 06:31 - Kanizsai
Szuperemberek

Kína következő űrprogramjában olyan szuper asztronauták kiképzését szorgalmazza. A résztvevőknek olyan feltételeknek kell megfelelni, mely szinte emberfeletti teljesítményt, illetve fizikai állapotot igényel. Ez nem kevesebbet, mint 100 szabályt jelent. Shi Bing Bing, a Nanjiingi Légierő Kórházának egyik orvosa azt állítja, az új szabályok segítenek abban, hogy Kína az űrben is a legjobb legyen.

Az elvárások között irracionálisan szigorúak is szerepelnek. Ilyen például a rossz lélegzet, a testszag, vagy a folyós orr. Mr. Shi kórházában már el is kezdték a jelentkezők kiválogatását. Minden űrbe vágyónak átvizsgálják három generációra visszamenőleg a családfáját, és megnézik felmenőik szokásos betegségeit. Shi Bing doktor szerint olyan dolgok is hátráltathatják a küldetéseket, mint a rossz testszag. Véleménye szerint ez kihatással van a kollégákra.

Az űrbe jutók jelleme

Az asztronauták természetét is vizsgálják. A feladatra alkalmasabb az, aki vidám, jóhangulatú, könnyen alkamazkodik és rugalmas.

Kína 2003-ban bocsátotta fel az első embert az űrbe, az első űrsétát pedig Zhai Zhigang tette meg a tavalyi évben. Az ország hosszú távú célja saját űrállomást készíteni és Föld körüli pályára állítani.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását