2024. május 16. - Mózes, Botond

Fidesz: két felelőse van az ország pocsék helyzetének

A válság felelősei: az MSZP és a bankok egymásra mutogatnak, miközben a magyar emberek súlyos problémáit nem oldja meg senki.
2009. július 29. szerda 18:33 - HírExtra
Török Zsolt szerdai, a bankszövetség budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, sajtóhírekben felmerült, hogy az egyoldalú banki szerződésmódosítások indokaként a bankok megjelölték a pénzintézet vezetőjének bónuszát is. Mint mondta, reméli, hogy téves információról van szó, ezért most azt kérdezi, igaz-e, hogy szerepel-e az egyoldalú banki szerződésmódosítások között ez az indok.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt héten csütörtökön levélben kérdezte Felcsuti Pétertől, a Magyar Bankszövetség elnökétől, a gazdasági válság kirobbanása óta a bankvezetők milyen prémiumokat, jutalmakat és bónuszokat vettek fel.

Hozzátette: kérdéseire azóta sem érkezett válasz, közben pedig olyan hírek kerültek nyilvánosságra, hogy egyes bankok jelentős, 10-15 százalékos létszámleépítést terveznek.
Szavai szerint úgy tűnik, a bankvezetők prémiuma, jutalma és a banki profit mintha szent lenne, és mindenki más, az adófizetők, a banki ügyfelek, a banki dolgozók viseljék a válság okozta terheket.

Török Zsolt kérdésre válaszolva kitért arra, hogy ha augusztus elsejétől valóban egyszerre több bank is megemeli a számlavezetés díját, akkor a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) kell vizsgálatot folytatnia kartellgyanú és erőfölénnyel visszaélés miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. július 29. 19:23
A Fidesz önmagát kihagyta a megnevezésből: Ő A HARMADIK FELELŐS HAZAÁRULÓ,OBSTRUKCIÓS MAGATARTÁSÁVAl!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását