2024. április 29. - Péter

A válság ellenére is növekvő gazdaság

A kínai gazdaság a vártnál gyorsabban vált gyorsuló növekedésre a gazdasági világválság okozta lassulás után, és erősíti a reményt, hogy a felzárkózó országok közül a legnagyobbak - mint Kína, India vagy Brazília - fogják végül kihúzni a válságból a világot is.
2009. július 28. kedd 16:23 - HírExtra
A kínai központi bank kedden a korábban jelzettnél jóval nagyobb növekedési ütemről számolt be: szerinte a hazai össztermék (GDP) 14,9 százalékkal bővült a második negyedben az egy évvel korábbihoz képest. Július közepén a kínai statisztikai hivatal még 7,9 százalékra becsülte a növekedést az egy évvel korábbihoz képest az első negyedévi, 6,1 százalékos éves többlet után.

A növekedés elsősorban annak a 4 ezer milliárd jüant (hozzávetőleg 586 milliárd dollárt) kitevő gazdaságélénkítő programnak köszönhető, amelyet még tavaly ősszel indított a kínai kormány, főleg infrastrukturális beruházásokra, a belső fogyasztás ösztönzésére. Ugyanakkor a bankok idén eddig a vártnál jóval több hitelt nyújtottak a vállalkozásoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását