2024. május 16. - Mózes, Botond

Fidesz: elkéstünk a védekezéssel

A Fidesz szerint időben fel kellett volna készülni az új vírus okozta influenzajárványra - közölte a kormányszóvóvői tájékoztatóra reagálva Pesti Imre (Fidesz) szerdán az MTI-vel.
2009. július 29. szerda 17:40 - HírExtra
A politikus úgy véli, a kormány nem intézkedett időben, és nemhogy szerződés nincs a vakcinát gyártó céggel, de még szándéknyilatkozat sem született a vállalat és a kormány között az oltóanyagok megvásárlására. Továbbá - folytatta - a vírusellenes készítmények mennyiségét is titokban tartja a kormány.

"A kormány felkészülése elégtelen a járványra, azt nem veszi komolyan" - fogalmazott Pesti Imre. Ezt az is bizonyítja, hogy a szerdai kormányülésen szerinte csak "lebetűzték" az ügyet.
A politikus emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés egészségügyi bizottsága korábban megszavazott több milliárd forintot az influenza elleni védekezésre az Egészségügyi Minisztériumnak, azonban a Pénzügyminisztérium a forrásokat visszatartja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

heimsharp
2009. július 30. 17:53
Szijjártó petikét benn felejtették a sütöbe?Igen vörös az ora, csak nem valami baj van peti? Lehet hogy elkapott valami virust.
ki kicsoda
2009. július 29. 18:59
Pesti Imre az ügyeletes bunkó.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását